- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

Placeholder image
ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II
Gloriile clubului

Placeholder image

Bormuth Ernst

( Fundaş dreapta)

S-a născut în 22 Februarie 1952 în Zăbrani.

A absolvit Şcoala Generală din Zăbrani.Urmează Şcoala Profesională Vasile Roaită din Arad unde se califică în meseria de Tâmplar.

În anul 1967 este legitimat la Clubul Victoria Zăbrani unde va juca până în anul 1980 când se va retrage din activitatea sportivă.

Bormuth a jucat fundaş dreapta unde era considerat unul din „stâlpi” apărării în acea perioadă, fiind un sportiv care a dat totul pe teren luptând până la epuizare cu atacanţi adverşi în faţa cărora şi-a cîştigat repede respectul.

A avut şi o poreclă „şurubelniţa” pe care colegi iau dat-o pentru felul în care controla mingea în momentul când intra în posesia ei şi datorită execuţiilor imprevizibile pe care le avea în contact cu adversarul.

A fost un sportiv care la fel ca ceilalţi din generaţia lui „ a mâncat fotbalul pe pâine” pentru clubul şi echipa lui de suflet a dat totul, având o voinţă de fier atât la antrenamente cât şi pe terenul de joc.

A fost o fire veselă care a îmbinat sportul cu plăcerea şi de aceia cînd pierdea se consola repede spunând că:” în sport cineva trebuie să câştige şi celălalt să piardă pentru că altfel nu ar mai exista întrecere şi sunt convins că data viitoare vom fi noi cei care vom câştiga”.

Bormuth va rămâne în galeria jucătorilor produşi de clubul Victoria care de-a lungul timpului a evoluat cu succes şi dăruire în „alb-roşu”.În anul 1984 va emigra şi el în Germania unde s-a stabilit definitiv.

.


Placeholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani