- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

Nicula Tiberiu

Nicula Tiberiu

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

Gloriile clubului

Ghită

Brâncoveanu Gheorghe

( Portar )

S-a născut la 13 februarie 1950 în localitatea Zăbrani.

Între anii 1957 – 65 a urmat clasele I-VIII la Sc. Gen. Zăbrani1965-69 a urmat cursurile Şcoli Tehnice Electroputere din Craiova obţinând diploma de mecanic de locomotive diesel şi electrice.

A evoluat pentru Victoria Zăbrani între anii 1965 şi1989Prin anul 63-64 a mers singur la antrenamentele echipei victoria şi s-a prezentat la fetă Franz spunându-i că vrea să devină portar, acesta după câteva antrenamente şi-a dat seama de talentul acestuia şi a început să lucreze cu el dându-şi seama că are în faţă viitorul portar al echipei din Zăbrani.

A participat la toate acţiunile şcolare pe teme sportive a fost campion al Şcolii gen. Zăbrani pe suta de metri şi la săritura în înălţime.

În anul 1965 a fost legitimat la echipa Victoria Zăbrani şi a debutat în poartă în anul 1966 La meciul de baraj pentru Campionatul Regional în retur la Zăbrani contra Şoimilor din Buziaş. De atunci a fost mereu titular fetă Franz (la 37 de ani) lăsându-l să apere iar acesta rezumându-se la postul de antrenor.

Ani la rând a fost punctul forte al apărări echipei din Zăbrani fiind renumit pentru intervenţiile sale spectaculoase şi ofertele au început să apară:În anul 1971 a fost solicitat de UTA Arad, aceasta fiind la acea vreme Campioana României şi echipa care eliminase pe Feyenoord Rotterdam campioana continentală a cluburilor. Apoi de Electrometal Lipova şi Mureşul Lipova pe toate însă le-a refuzat pentru că Ghiţă a devenit şi un muzician cunoscut (unul din cei mai renumiţi saxofonişti ai Banatului) şi nu a dorit să renunţe la muzică carieră care ia adus faimă şi recunoaştere, în prezent având în Lipova şi un modern studio de înregistrări unde s-a înregistrat şi imnul clubului, fiind compozitorul, textierul şi vocea acestuia.

Din anul 1989 s-a retras din activitatea sportivă ocupându-se în continuare de latura artistică de care povesteam iar în momentul de faţă are domiciliul în oraşul Lipova însă nu conteneşte să fie alături de echipă când activităţile zilnice îi rezervă timpul necesar. La fel ca şi mentorul său fetă Franz a jucat timp de 24 de ani numai pentru Victoria Zăbrani.

Ghiţă face parte din generaţia de sportivi care a crescut, şi-a dedicat întreaga carieră acestui club fiind unul din sportivi de excepţie cu care ne-am mândrit ani la rând.

L-am putea încadra alături de mentorul său în galeria legendelor dar am hotărât că el este puntea de legătură între generaţia veche a barajului de la Buziaş şi generaţia noastră a anilor '70-75 care am relansat sportul zăbrănean şi am fost întotdeauna mândri să îl avem coleg

Nicula TiberiuPlaceholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA