- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

header
Nicula Tiberiu

Nicula Tiberiu

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

Gloriile clubului

Rudi

Dărăban Rudolf

( Fundaş central - mijlocaş )

S-a născut la 23 August 1956, la Şarlota în jud. Timiş; Când avea 3 ani s-a mutat la Zăbrani deoarece părinţi au venit cu serviciul la Poşta din Zăbrani.

A urmat clasele 1-8 la Şcoala Gen. din Zăbrani.- "De mic mi-a plăcut sportul, având un profesor de sport care m-a motivat foarte mult (prof. Georgevici). Am fost atras de gimnastică, hadbal, baschet, atletism, sporturi care m-au ajutat în cariera mea de fotbalist sport pe care îl iubesc şi acum".

Apoi datorită unui om deosebit m-am hotărât să-mi îndrept paşi spre fotbal acest om a fost ca un al doilea părinte pentru mine, pentru noi generaţia de excepţie a zăbraniului acesta fiind antrenorul Franz Graf.

El mi-a îndrumat cariera fotbalistică de la Victoria până la UTA Arad, trecând apoi şi pe la Gloria Arad, Strungul,
Şoimii Lipova.1972-1974
Victoria Zăbrani;1974-1976
UTA Arad;1976-1977
Pandurii Tg. Jiu (în echipă cu Piţurcă);1978 (Retur)
Strungul Arad;1978-1981
Victoria Zăbrani;1981-1982
Şoimii Lipova;1982-1986
Victoria Zăbrani;
1986 (tur) Gloria Neudorf
1987-1990 Victoria Zăbrani;

Rudi a activat ca jucător până în primăvara anului 1987 când a preluat echipa de suflet ca antrenor readucând-o pe linia de plutire după un tur când aceasta se afla la subsolul clasamentului, a reuşit să salveze echipa şi în următori ani s-a facă de temut în campionatul judeţean 1 (actuala Ligă a IV-a).

Ca antrenor, după cum ne spune chiar el, a avut plăcerea de a lucra cu foarte mulţi jucători talentaţi şi mai apoi cunoscuţi: Marius Grad, Rus (Obilici Sînmartinul Sîrbesc), Ianoşev (CFR Timişoara), Dijmăreanu (Braşov), Eduard Dumitrescu (Arbitru FIFA)...Apoi cu băieţi noştri din comună şi din zonă: Popa Efraim, care a fost un talent dar nu a profitat de calităţile lui. Stoiu Dorel, Berger Klaus, Rüchert Armin, Flori (Cuţă) şi încheie râzând, „cel pe care l-am condus tot timpul pentru a intra în rândul < Gloriilor > Ianoş Ion sau Cantorul după cum îl ştie toată lumea.”

Despre mine pot să spun că, am fost un jucător aspru, dur şi indisciplinat dar devotat scopului sportiv (de aici şi porecla „fundaşul de fier al Victoriei”). Amintirile mele, sufletul şi inima îmi vor rămâne pentru totdeauna la Zăbrani. Aici am crescut, aici m-am format ca sportiv, ca om, pentru mine Zăbrani-ul rămâne casa mea.

Rudi Dărăban este stabilit în oraşul german Waldkraiburg unde este implicat în activitatea sportivă fiind şi antrenorul echipei de Oldboy a oraşului.

Rudi face parte din galeria emblematică a sportului zăbrănean fiind unul dintre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi sportivi pe care clubul Victoria ia dat de-a lungul existenţei sale, un adevărat polisportiv cu calităţi deosebite cu o forţă a şutului năucitor care a făcut de multe ori diferenţa pe tabela de marcaj.

Pentru clubul nostru acest sportiv, alături de alţi câţiva, este o emblemă care ori unde s-ar afla ne reprezintă cu cinste.

Nicula TiberiuPlaceholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA