- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

Placeholder image
Nicula Tiberiu

Nicula Tiberiu

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

Gloriile clubului

Titi Graf

Dietmar Graf

( atacant, extremă stânga )

S-a născut la 28.Octombrie 1952 în comuna Zăbrani A absolvit Şcoala Generală Zăbrani.

Din 1967-1970 urmează cursurile grupului şcolar Electromotor Timişoara.

A jucat extremă stângă până în anul 1981. După plecarea lui Rudi la Lipova şi până la plecarea în Germania ( 1983 ) a jucat libero.

În Septembrie 1967 a început să joace fotbal la SSE(şcoala sportiva elevi) Timişoara în echipa de pitici.(14-16ani) După trei meciuri a avansat în echipa de juniori(17-19 ani).

Aici şmecheraşi din Timişoara care se cunoşteau deja de mai mulţi ani nu prea au fost încântaţi de băiatul de la ţară si nu l-au primit în echipă marginalizându-l.

Aceste evenimente lau determinat să nu se mai prezinte la aceasta echipă. În Februarie 1968 a început să joace handbal la juniori echipei Tehnometal Timişoara.

Din aceasta echipa am promovat după vreo 5 luni in echipa a 2-a jucând de acum înainte şi la juniori şi la echipa a 2-a. La sfârşitul anului 1969 (Noiembrie sau Decembrie) a fost chemat la lotul primei echipe care în acei ani a evoluat în divizia B. - "Pentru mine un tânăr de 17ani a fost onoare deosebită", avea să ne spună Titi Graf. Meciurile se disputau Duminica dimineaţa si daca jucam acasă la Timişoara venea tata împreună cu Oberting să mă ducă la Zăbrani unde după masă jucam fotbal.

Pentru că trebuie să menţionăm că în această perioadă Titi juca handbal la Timişoara şi fotbal la Zăbrani.

După retrogradarea din divizia B în anul 1971 a Tehnometalului meciurile de handbal se jucau in marea majoritate Sâmbăta după masă şi aşa am avut ocazia să joc de regulă pentru Zăbrani.

După promovarea in elita fotbalului judeţean în anul 1975 s-a căsătorit şi şi-a stabilit domiciliul la Pişchia unde a locuit până în februarie 1977 când s-a reîntors cu soţia la Zăbrani.

De aici încolo a jucat numai pentru Zăbrani până în Septembrie 1983 când a părăsit România si s-a stabilit cu domiciliul la Heidelberg în Germania.

Aici a mai jucat fotbal, din februarie 1984 până în iunie 1997, la echipa TSG Lützelsachsen care a vizitat Zăbraniul în anul 1970. Apoi încă doi ani în echipa de oldboy până când o accidentare mai gravă la făcut să-şi încheie cariera de sportiv.

A fost un fotbalist cu o viteză nemaipomenită, cu un sprint debordant şi o forţă a şutului năucitor lovea mingea cu stângul uluitor de puternic.

Nicula TiberiuPlaceholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA