- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

Placeholder image
Nicula Tiberiu

Nicula Tiberiu

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

Gloriile clubului

Placeholder image

Gelz Gerhardt ( Geri)

( mijlocaş )

S-a născut la 26.04.1953, în Zăbrani. A jucat pe postul de mijlocaş şi a evoluat pentru Victoria între anii 1968 - 1976. A debutat în primul meci al său pentru Victoria în anul 1968 la un meci pe care echipa la jucat în Arad fiind introdus în repriza a doua. Gelz a jucat 8 ani pentru echipa noastră şi după cum ne-a mărturisit chiar el:

" Au fost cei mai frumoşi ani în care tinereţea şi prietenia au făcut din noi o familie unită şi care am avut ca mentor un antrenor de excepţie Graf Franz (unchiul) cum obişnuiam să-i spunem. Un om respectabil care ne-a fost prieten şi care ne-a învăţat că în fotbal trebuie să-ţi respecţi adversarul (ca în viaţă) şi să şti să te bucuri de plăcerea de al juca. În acea perioadă nu vreau săgeri recomand un jucător mai deosebit, noi ne-am înţeles ca o adevărată echipă şi după cum am mai spus eram ca şi într-o familie iar reuşita fiecăruia ne bucura pe toţi. Eu, împreună cu Geis Erhardt şi Doagă Sergiu am format un mijloc care s-a înţeles şi complectat foarte bine. Despre mine pot să spun că misiunea mea era de recuperare a mingilor la mijlocul terenului după care urma pasa la atacanţi, indiferent cine era marcatorul, Dietmar, Tibi sau Pavelică bucuria era a întregi echipe. De aici au venit şi rezultatele culminând cu promovarea în 1975 în campionatul judeţean 1 (act. Ligă 4) Toate acestea fiind rodul munci în echipă şi a prieteniei dintre jucători care efectiv am crescut şi ne cunoşteam încă din copilărie, iar peste toate acestea a fost mâna unui antrenor de excepţie care prin simplitatea cuvintelor sale ştia să ne motiveze înainte oricărui meci."

geri

Ultimul meci a lui Geri pentru echipa noastră a fost în anul 1976, la Sîntana contra Unirii din localitate.În Ianuarie 1977 va părăsi România şi emigrează în Germania, tot în acelaşi an se va angaja la firma "Evobus" (anterior Kässbohrer) unde lucrează şi în prezent.

În 1978 se căsătoreşte cu Ilse şi are doi băieţi, domiciliul actual este 89081 Ulm.

În Germania Gelz şi-a continuat activitatea sportivă evoluând la echipele DJk Sportbund Ulm şi SV Ulm-Jungingen până la vârsta de 28 de ani după care la Old boys până la 44 de ani. În prezent practică Nordic walking, participând la "Einstein Marathon" din Ulm 2011.

Geri a fost mijlocaşul cu "plămâni" de oţel fiind beneficiarul unei mobilităţi excepţionale, un recuperator al mingii datorită unui plasament nativ şi tot odată un distribuitor al ei deosebit punându-şi de nenumărate ori colegi în situaţii favorabile de finalizare. A fost un om de echipă, un om devotat acestui sport ca de altfel toată generaţia sa, un om care va rămâne în galeria de excepţie a sportului zăbrănean.

Nicula TiberiuPlaceholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA