- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

Placeholder image
Nicula Tiberiu

Nicula Tiberiu

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

Gloriile clubului

Placeholder image

Michelbach Manfred

( mijlocaş coordonator )

S-a născut în 29 Ianuarie 1950 în Zăbrani.A urmat Şcoala Generală de 8 clase din Zăbrani.

Liceul Sportiv Timişoara (1965-1969).

Facultatea de Construcţii „Traian Vuia” din Timişoara (1969-1973) pe care o absolveşte cu diploma de „Inginer constructor” cu care se mândreşte spunând: "Această facultate a fost una din cele mai bune şi recunoscute din Europa, în domeniul construcţiilor pe acele vremuri".

În anul 1963 este legitimat la echipa de handbal Victoria Zăbrani.

În anul 1970 este legitimat şi la echipa de fotbal Victoria Zăbrani unde va juca până în anul 1973. Tot în această perioadă va juca şi handbal în div. B la Tehnometal Timişoara.

Din anul 1974 revine în handbal şi va practica numai acest sport la Constructorul Arad până în anul 1977.

Profilul acestui polisportiv este foarte interesant pentru că îmbină două sporturi foarte complexe pe care nu orice sportiv le poate practica, Manfred fiind unul din puţinele excepţii pe care clubul nostru le-a avut de-a lungul istoriei sale.

În scurta perioadă în care a fost legitimat la secţia „fotbal” a clubului Victoria el a jucat pe postul de mijlocaş coordonator fiind dotat cu un fizic de excepţie şi cu o forţă a şutului nemaipomenită.

Alerga tot meciul fiind repede remarcat de către adversari din acea vreme pentru aceste calităţi. Colegi iau dat şi o poreclă „tancul” iar echipele cu care se juca se interesau la începutul de meci special de el, după cum ne-a mărturisit un fost coleg de-al lui: „când se întâmpla să nu fie prezent la acel joc vedeai pe faţa lor că erau fericiţi, da aşa era Manfred, alerga ca un câine şi lovea mingea cu o forţă extraordinară” povesteşte Brîncovenu Ghe.

Michelbach Manfred (Tancul) face parte din generaţia de polisportivi a clubului care chiar dacă a jucat o perioadă mai scurtă în secţiile Victoriei rămâne în galeria sportivă cu merite deosebite şi care trebuiesc amintite pentru că fac parte din istoria acestui club.

În anul 1977 părăseşte definitiv ţara emigrând în Germania unde locuieşte şi în prezent.

Nicula TiberiuPlaceholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA