- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

Placeholder image
Nicula Tiberiu

Nicula Tiberiu

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

Gloriile clubului

Tibi

Nicula Tiberiu

( atacant )

S-a născut la 17 Ianuarie 1958În comuna Zăbrani.

A absolvit clasele I-VIII la Şcoala Generală din Zăbrani. A urmat Şcoala profesională de trei ani la Grupul Şcolar de Vagoane Arad.

Activitatea fotbalistică a început-o în anul 1973, când a fost văzut pe un spaţiu improvizat în pădurice la Neudorf unde se juca fotbal cu ceilalţi copii de vârsta lui, de către Dehelean Aurel care venind de la lucru s-a oprit şi a pus ochi imediat pe Tibi cum îl strigau băieţi.

Şi cum povestea acesta: Când l-am văzut imediat m-am dus la fetă Franz (antrenorul echipei din Zăbrani) şi i-am spus că nu vrea să îi aduc un copil din Neudorf să îl vadă la antrenamente?  Cum să nu adu-l să-l văd ! Peste o săptămână Tibi a fost dus la antrenamente la echipa comunei şi acolo a rămas pentru că, cum l-au văzut cum lau îndrăgit şi coechipieri şi fetă Franz fiind cel mai tânăr din echipă.

La 15 ani abia împliniţi a debutat într-un meci cu echipa din Cruceni ( datorită faptului că fundaşul stânga Alois era plecat în acea Duminică la o acţiune culturală) şi nu la mai scos nimeni din echipă...

În anul 1975 la meciul de baraj pentru promovarea în elita fotbalului judeţean (azi LIGA IV) cu echipa Voinţa Munar în meciul retur la Zăbrani, la 16 ani, Tibi a marcat 2 goluri iar echipa sa a câştiga cu 4-0 şi a promovat în campionatul judeţean 1.

De-a lungul carierei sale Tibi a debutat fundaş stânga, apoi a jucat fundaş central făcând cuplu cu Rudi Dărăban fiind la acea vreme unul din cele mai bune cupluri de fundaşi centrali din judeţ, apoi a evoluat mijlocaş coordonator şi în fine postul care la făcut de temut în campionatul judeţean acela de atacant.

Ca atacant a înscris pentru clubul din Zăbrani de-a lungul carierei peste 250 de goluri fiind unul dintre cei mai prolifici marcatori ai clubului din toate timpurile supremaţie pe care nu ia mai putut-o doborî nimeni.

În anul 1995 s-a retras de pe gazon ca jucător dar a activat mai departe ca antrenor al echipei mulţi ani fiind mereu un sprijin şi gata tot timpul să dea o mână de ajutor când este vorba de fotbal plăcându-i să spună: “sunt de odată cu fotbalul din Zăbrani” şi are dreptate pentru că din anul 1970 când domnul Josef Scheirich a adunat o nouă generaţie pentru relansarea acestui sport în Zăbrani, din acea generaţie Tibi a rămas ultimul pentru că toţi colegi lui de etnie germană au emigrat.

A fost plecat un singur campionat 1979 - 1980 la Şoimii Lipova cu care în vara anului 1980 a promovat în Divizia C Naţională, aducându-şi un mare aport la promovare.

A mai fost curtat de echipe din Div. B ( Vagonul Arad şi Strungul Arad ) dar de fiecare dată a refuzat pentru echipa din Zăbrani.

În vara anului 1986 va părăsi Zăbraniul pentru a face echipă la Neudorf lucru care îl va reuşi fiind jucător şi antrenor.

Aici îl va descoperi pe Dănuţ Miţiţi şi îl va lansa spre fotbalul mare pe Cornea Sorin, Căprărescu... reuşeşte să facă din Gloria Neudorf o echipă cunoscută în tot judeţul şi nu numai...

În vara anului 1991 se reîntoarce la Zăbrani şi reuşeşte să scotă echipa din degringolada în care a căzut şi cu sportivi din comună să redreseze lucrurile punând echipa pe picioare.

În prezent este Preşedintele Clubului Sportiv din Zăbrani, de altfel această titulatură a fost dată tot la iniţiativa lui în anul 2005 exact după un an al primului mandat de consilier local fiind şi preşedintele comisie de Învăţământ, sport, cultură, a vrut ca clubul să fie aşezat pe o temelie şi o structură sigură direct sub ordinea Consiliului local Zăbrani

Nicula TiberiuPlaceholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA