- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

N-a fost să fie...

CS. Ineu – Victoria Zăbrani 1-0 (0-0)

06. 10. 2010 • 22:15 | Text şi foto Dorin Ocneriu

Ne-am prezentat la Ineu cu o echipă decimată de accidentări, suspendări şi probleme de natură personală, care au făcut indisponibili nu mai puţin de şase din cei mai buni jucători. Ce să mai spui când pe foaia de arbitraj este trecută doar o rezervă  de jucător de câmp, Grigorescu? Echipa se baza însă pe forţa ei morală şi pe capacitatea de a face faţă situaţiilor grele. Şi debutul partidei ne-a făcut să credem în şansa noastră. Şutul lui Cosmin Talpaş din min. 4 a rupt aşchii din rădăcina barei, însă din păcate nu a intrat în plasă. Nici Ungur (min. 16), Dragoş (minutele 23 şi 35) sau Roşca (min. 30) nu au reuşit să-l învingă pe Dronca deşi se aflau în situaţii bune de a marca.

Gazdele au evoluat mediocru în prima repriză, în dreptul lor putând nota doar câteva şuturi de la distanţă şi lovitura de cap a lui Popa din min. 45. După pauză, jocul adversarilor noştri a devenit mai incisiv, mai orientat pe poarta noastră. Dar apărarea face faţă cu brio asaltului şi pe contraatac lansăm, în special prin Talpaş, şarje periculoase. Evoluţia jocului părea să se îndrepte spre un just rezultat de egalitate. A fost de ajuns o singură greşeală ca echilibrul să se rupă şi soarta partidei să se încline  în favoarea echipei lui Gigi Cameniţă: în min. 59 Roşca ezită în faţa lui Berar, acesta pătrunde pe stânga, centrează pe jos în careul mic unde POPA este mai rapid decât Lionti şi Ovi Edu şi înscrie de la 5 metri.  

În loc să gestioneze judicios mingile şi să se apropie periculos de poarta adversă, zăbrănenii aruncă baloane la întâmplare spre atacanţii care se zbat izolaţi, nereuşind să obţină decât o suită de cornere rămase fără rezultat. Profitând de pripeala noastră, ineuanii combină lejer la mijlocul terenului, reuşind câteva faze frumoase de atac colectiv, care-l remarcă însă pe Deffert, acesta blocând şuturile lui Horga (min. 72) şi Popa (min.76). Sfârşitul meciului ne găseşte în careul advers, iar fluierul final vine ca o izbăvire pentru spectatorii din Ineu, care recunosc cu fair-play că Victoria Zăbrani este una din cele mai puternice echipe pe care au întâlnit-o în acest campionat. Cert este că s-a pierdut un meci care nu părea a ne pune probleme deosebite.

Din păcate, şi juniorii au pătat blazonul echipei, pierzând la un scor care ne scuteşte de orice cometariu: 0-8.

Filmul meciului

-min. 2: Talpaş timite un şut puternic de la 25 de m pe lângă poartă

-min. 4: cursă Talpaş pe stânga, şut cu stângul de la 17 m, mingea loveşte rădăcina barei în interior şi se scurge paralel cu linia porţii

-min. 8: lovitura liberă de la 25 m a lui O. Edu loveşte zidul advers

-min. 11: fază controversată în careul nostru: centrarea lui Morar îl depăşeşte pe Lionti, ajunge la Popa care este blocat în doi timpi de Deffert; arbitrul Trif fluieră, gazdele cer penalty, toată lumea aşteaptă decizia; însă tuşierul Emil Arsa lămureşte lucrurile indicând offside la Popa, spre dezamăgirea ineuanilor.

-min. 16: Ungur nu concretizează o bună situaţie de gol

-min. 20: cursă pe stânga Berar, centrare periculoasă, respinge Moţ cu capul

-min. 23: Dragoş şutează pe jos de la 17 m, respinge Dronca

-min. 30: "Bobo" Edu execută rapid o lovitură liberă la Roşca, acesta pătrunde pe dreapta dar şutează pe lângă poartă

-min. 35: cursă Dragoş, şut prins de Dronca

-min. 37: Popa execută peste poartă o lovitură liberă de la 25 m

-min. 40: un-doi Dragoş-Talpaş, şut slab al lui "Talpă" de la 13 m

-min. 42: şut puternic Iaroş de la 22 m, prinde Deffert

-min. 44: cursă Horga pe dreapta, centrare pe jos la întâlnire, respinge Morariu

-min. 45: o nouă centrare şutată a lui Horga, Popa pune capul însă mingea trece peste poartă

-minutele 46-47: două cornere consecutive la poarta Ineului

-min. 50: Dragoş obstrucţionat în careu de Jurcă şi Tudura

-min. 59: cursă pe stânga Berar, îl driblează pe Roşca, pătrunde în careu, centrează pe jos în careul mic, Popa se desprinde de Lionti şi O. Edu şi marchează: 1-0.

-min. 70-71: cornere consecutive la poarta Ineului, însă loviturile de cap ale lui N. Edu şi Talpaş nu nimeresc poarta

-min. 72: cap Horga peste de la 3 m, unghi închis

-min. 76: pătrundere frontală Popa, Deffert blochează şutul pe jos al acestuia de la 8 m

-min. 83: şut aiurea al lui Dragoş de la 15 m

-min. 88: cursă pe stânga Talpaş, şut pe jos, Tudura la un pas de autogol

-min. 89: corner executat de O. Edu, Morariu şi Lionti blocaţi în încercările lor de a şuta spre poartă

Cameniţă Ghe. (antrenor Ineu) bucuros la finalul întâlniri către Tibi Nicula: -Poate data viitoare ai mai mult noroc... ( aluzie la cuvintele adresate înaintea partidei de către preşedintele clubului nostru: "Becule" poate o fi ultima poză la Ineu după meciul ăsta...)

Cameniţă Gheorghe: A fost poate cel mai greu meci pe care l-am avut pe teren propriu

Ce să spun, am avut un meci greu dacă Zăbrani-ul reuşea să marcheze în prima repriză altele erau datele problemei în schimb repriza a doua nea aparţinut nouă, Zăbrani-ul rezumându-se la contraatacuri tăioase deosebit de periculoase.
Echipa din Zăbrani mi sa părut foarte bine organizată, a fost poate cel mai greu meci pe care l-am avut pe teren propriu de aceia este cu atât mai preţioasă victoria pe care am obţinut-o.
La echipa noastră remarc întreg grupul de jucători care prin atitudinea lor în acest meci şi nu numai... fac să vină rezultatele aşteptate de noi toţi. Aşi mai remarca siguranţa portarului Dronca care a ieşit în evidenţă prin intervenţiile sale din prima repriză eu cred în echipa noastră şi sper că în continuare vom face o figură frumoasă în Liga a IV-a. De asemenea urez succes şi echipei din Zăbrani în evoluţiile care vor urma...
Placeholder image

Incredere dar si circumspectie la pauza în tabăra noastră.PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani