- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

Am câștigat cu emoții

Victoria Zăbrani-Voința Macea 1-0 (0-0)

02. 10. 2010 • 20:15 | CSVZ


02. 10. 2010 ora 15:00 - Stadionul 'Josef Scheirich'

După meciul bun de la Semlac, a venit şi reversul de acasă cu Macea când toată lume se aştepta la o evoluţie bună a echipei noastre. Nu putem să fim constanţi ca joc nu putem să legăm două evoluţii bune una de cealaltă băieţi noştri reuşind să ne ţină adrenalina la nivel maxim până în final când totuşi se hotărăsc să câştige risipindu-ne emoţiile. Cam aşa am putea caracteriza meciul cu Macea pe ansamblul lui.

Totuşi în prima repriză dacă exista acea "limpezime" a jocului la mijlocul terenului, unde de această dată Schmidt nu a mai fost dirijorul, unde Hetco a fost total neinspirat, Sergiu lipsit de vlagă şi confuz ca evoluţie, cu un Bogdan imprevizibil (recuperare bună, pasă decisivă greşită). Desigur şi desincronizarea între compartimente a fost un factor important care a dus la această evoluţie, permanent mingile din apărare erau trimise peste linia de mijloc în atac. Cu toate acestea puteam să terminăm repriza cu un avantaj substanţial în favoarea noastră dacă fructificam ocaziile favorabile pe care le-am avut. Aşa am mers la vestiare la jumătatea jocului cu un 0-0 şi cu emoţii pentru a doua repriză -"de ce să nu ne facem noi jocul greu" spunea un spectator.

Se pare că la pauză Marius Grad a punctat carenţele pentru că în repriza a doua echipa a jucat mai cu "viaţă" respectând sarcinile de joc şi în minutul 52, la un atac în forţă pe partea stângă Talpaş cu un şut plasat în colţul lung punctează 1-0!. Din acel moment echipa noastră pune stăpânire pe joc şi numai ratările s-au neatenţia ne văduveşte de un rezultat mult mai mare, culminând cu ratarea monumentală a lui Edu din min.92, când singur cu portarul trimite pe lângă ţinând rezultatul în suspans până în minutul 94 când totuşi centralul se hotărăşte să fluiere finalul, în aplauzele ironice ale spectatorilor la izbucnirea lui Stamate: "Nebunuleee... fluieră că jocul s-a terminat demult!"

Mai putem consemna că prin introducerea inspirată a lui Ungur s-a schimbat jocul (acesta dacă ar fi mai atent cu viaţa extra sportivă ar fi un jucător de bază al echipei), evoluţia liniei de apărare care prin Roşca, Mâţ şi Lionti au dat acea siguranţă de care echipa avea nevoie. Şi nu în ultimul rând cei doi atacanţi Talpaş şi Edu care au momente când te încântă însă la acel "simţ al porţii" rămân încă datori...

Înaintea meciului de CUPĂ cu Unirea Sântana

Este o reeditare a etapei precedente din campionat când am câştigat cu 5-3 contra aceleaşi echipe pe care o întâlnim azi. Meciul de azi nu poate să nu ne aducă aminte că în urmă cu 27 de ani (1983) echipa noastră disputa o finală de "Cupa României "pe judeţ cu Crişana Sebiş pe care am învins-o cu 2-1! prin golurile marcate de Nicula şi Stamate calificându-ne mai departe în etapa interjudeţeană unde am întâlnit divizionara "B" de atunci Vulturi Textila Lugoj, meci pe care l-am pierdut cu 4-0!. Azi datele sunt altele, suntem convinşi că Marius Grad va menaja titulari de sâmbătă şi va merge pe mâna celor care nu au jucat în meciul cu Macea plus câţiva juniori de la echipa a doua. Totuşi noi privim cu încredere această întâlnire şi ne dorim o evoluţie cât mai bună care să aducă un rezultat pe măsură... N.T.
Placeholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani