Club fondat în anul 1932
Prima denumire: "Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.SEZON 2019-2020
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
CSVZ Octombrie 04. 2015 22:55

Felnăcani aşteptau această întâlnire din postura de favoriţi cu toate că evoluau încă pe terenul vecinilor din Zădăreni, baza sportivă din Felnac este în plină transformare pentru a îndeplinii criteriile de omologare pentru liga IV.

Însă nu s-au gândit că echipa noastră este în creştere în cea ce priveşte evoluţia şi astfel s-au pomenit cu o replică puternică şi organizată a copiilor noştri care au încântat prin dăruire şi spirit de echipă lucru care în final avea să încline balanţa în favoarea noastră, o izbândă de altfel pe deplin meritată.

Jocul începe cu o dominare teritorială a echipei gazdă care forţează poarta apărată de Brutyo însă intervenţiile inspirate ale acestuia împreună cu Topai face ca tabela să rămână intactă. Pe de altă parte incursiunile lui Rechiţan şi rafinamentul acestui Vasinc fac ca forţele în teren să se echilibreze ba mai mult finalul primei părţi găseşte echipa noastră în careul advers însă din nou ratările lui Filip Ovidiu, Răchiţan şi Pruteanu Titel  din situaţi extrem de favorabile fac ca scorul la pauză să rămână alb pe tabelă. Ce-i drept şi gazdele nu au fost mai prejos risipind 2-3 ocazii din care una din careul mic la care s-a opus Brutyo şi apoi o minge trimisă în bara transversală dintr-o poziţie favorabilă.

În partea a doua, gazdele par mai hotărâte şi se găsesc mai mult în jumătatea noastră creând mai multă presiune pe linia de fund a noastră cât şi pe central care însă pre cinstea lui nu se lasă influenţat. De asemenea iese la iveală şi jocul la intimidare cu accente de duritate  asupra copiilor şi în mod special asupra lui Vasinc, Răchiţan şi Ovidiu Filip  însă rezistăm şi pe contraatac cei trei încep să pună serios la lucru apărarea gazdelor care deabia le pot face faţă atacanţilor noştri. Astfel în min.60 se consemnează prima mare ocazie când Răchiţan pătrunde în forţă pe dreapta şi aşează mingea pe voleul lui Vasinc care din interiorul careului trage mult peste… urmează momente de dezlănţuire a echipei noastre care efectiv "năuceşte" apărarea gazdă prin şarjele ofensive purtate de Ovidiu, Răchiţan şi Vasinc  iar centralul din acel moment până la final avea să împartă 4 galbene şi un roşu gazdelor care arată cât de explozivă era atmosfera în tabăra lor. Inevitabil vine şi momentul deschiderii scorului în min.68: centrare în careul advers de pe stânga urmată de 2 şuturi consecutive în fundaşi din care ricoşează minge pe "latul" lui Vasinc care din poziţie centrală îl execută sigur pe Buruian Rafael…1-0! şi explozie de bucurie în tabăra noastră.

Copii joacă şi cu mai mult avânt şi încredere, gazdele recurg la toate mijloacele extra sportive pentru a restabili egalitatea însă copii rezistă şi pun presiune în continuare pe poarta echipei gazde, nici cotul în gură aplicat de Burian Carlos ( min. 88, sancţionat cu cartonaş roşu!) unui jucător de-al nostru nu a putut să schimbe rezultatul final, astfel copii lui Leo reuşesc prima victorie în deplasare din acest campionat, felicitări pentru dăruire, felicitări pentru joc.

 "Această victorie vine ca urmare a parcursului bun pe care l-am arătat la partidele cu Pecica și Chișineu Criș. Dar, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că și Felnacul putea câștiga, au avut și ei ocazii, însă nu se poate spune că victoria noastră este una nemeritată. Noi am avut scopul nostru pe care ni l-am atins și îi felicit pe băieți pentru aceste puncte obținute. Trebuie să o țină tot așa, să fie serioși și vom avea un parcurs frumos. Având în vedere că avem mulți copii, strânși în jurul unor băieți cu experiență ca și Brutyo sau Topai, vrem să facem o echipă cât mai frumoasă, să adunăm puncte cât mai multe, mai ales că ne așteaptă o perioadă dificilă. Avem meciuri împotriva Lipovei, Păulișului sau Cermeiului",  a punctat Leontin Pința pentru site-ul sport arad.

În tabăra gazdelor dezamăgire mare, mulţi nervi şi inevitabilul anunţ a antrenorului Marcel Duşan prin care îşi anunţa demisia. Păcat pentru că în sport pe lângă victorie  trebuie să accepţi cu demnitate şi înfrângerea.

Formații:

Victoria Felnac:  Buruian Rafael - Topac Vasile ( Baroti Norbert '83), Negru Ionuţ, Pană Natanael, Vidac Gabriel, Cornea Cătălin, Goldiş Claudiu, Maxim Nenad (Butaş Alin '73), Gîdea Nicolae (Trifan Florin '57), Sabău Alexandru (Roşuţ Bogdan '65), Burian Carlos.

Antrenor: Marcel Duşan

Rezerve: Lingurar Augustin, Olariu Raul, Măruşteri daniel.

Cartonaşe galbene: Trifan Florin '66; Maxim Nenad '70; Cornea Cătălin '84; Goldiş Claudiu '86.

Cartonaş roşu: Burian Carlos'88.

Caronaş roşu: Botuşi Leontin '83

Victoria Zăbrani: Brutyo Adrian - Filip Claudiu, Rancov Cristian, Topai Andrei, Ţop Cătălin, Filip Ovidiu, Nibu Andrei, Hojda Alexandru, Vasinc Andrei, Rechiţan Alexandru, Pruteanu Claudiu (Samoilă Cristi '46)

Antrenor: Pinţa Leontin.

Rezerve: Achim Cosmin, Burcă Denis, Iştoc Sebastian, Baci Eduard, Bodescu Andrei.

A înscris: Vasinc Andrei (min.68)

Caronaş galben: Hojda Alexandru '19, Topai Andrei '34.

Arbitrii: Herţeg Dorinel - Stanciu Mihai Vlăduţ, Bondar Daniel.  Observator: Dumitru Florin, Mărginean Valer.PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani