- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019
   

Şoimii Lipova 8:0 Victoria Zăbrani

Meciul cu Lipova
ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

  Etapa nr.20   Stadionul Şoimii Lipova   Sâmbătă   16. 03. 2016 ora: 17:00

Un nou dezastru sportiv pentru Clubul Victoria Zăbrani!
Şoimii Lipova - Victoria Zăbrani 8 : 0 (5 : 0)

17.04.2016 13:25 | Dorin Ocneriu


Din păcate, site-ul încărcat de istorie al CS Victoria Zăbrani este nevoit să suporte în aceste zile postări dezonorante, despre evoluţii şi rezultate sportive care întinează tradiţiile cu care suntem atât de mândri.
Nicicând echipa de fotbal seniori nu a avut aşa rezultate dezastruoase, ca în această primăvară de coşmar: niciun punct în şapte etape, 23 de goluri primite, zero marcate! Spectatorii sunt dezamăgiţi (mai vin la stadion doar împătimiţii fotbalului), adversarii ne desconsideră, autorităţile locale şi cetăţenii ne privesc cu reproş. Ce-or crede prietenii din străinătate, care iubesc clubul şi urmăresc evoluţia lui pe internet sperând să afle, săptămână de săptămână, doar ştiri pozitive, de competiţii în care să fim protagonişti, nu outsideri sau chiar „ciuca bătăilor”, aşa cum suntem acum?
Ce se întâmplă la Victoria Zăbrani? (Această întrebare vizează – în acest moment – doar echipa de fotbal seniori).
Oare sponsorii echipei (instituţii, persoane juridice sau persoane fizice) nu au asigurat condiţiile financiare minime pentru desfăşurarea în bune condiţiuni a returului de campionat în Liga a IV-a?
Oare conducerea executivă a clubului nu a prestat un management performant, capabil să ducă echipa pe o evoluţie medie, dacă nu chiar pe culmi de performanţă?
Oare staff-ul tehnic nu a folosit cele mai adecvate forme şi metode de selecţie, de pregătire tehnico-tactică şi psihică, pentru ca jucătorii să aibă o prestaţie demnă de un club cu tradiţie fotbalistică aproape seculară?
Oare jucătorii nu deţin capacităţile fizice, psihice, tehnice, necesare jocului de fotbal la nivelul competiţional cerut de eşalonul în care se găseşte echipa?
Oare suporterii Victoriei - din comună, din judeţ, din ţară şi din străinătate - n-au fost mereu alături de echipă, n-au încurajat jucătorii, nu şi-au manifestat în diferite feluri ataşamentul şi dragostea pentru culorile alb-roşii?
Sunt doar nişte gânduri pe care probabil că le au toţi cei care iubesc fotbalul din Zăbrani şi pe care îi doare modul necorespunzător în care le sunt răsplătite sentimentele nutrite faţă de echipa lor de suflet.

PENTRU CĂ AŞA NU SE MAI POATE!
Primul care a făcut un gest de răspuns vis-á-vis de rezultatele proaste a fost preşedintele Tiberiu Nicula. Imediat după meciul de la Lipova, pierdut cu scorul de 0-8, el şi-a dat demisia din funcţie.
„Este o decizie unilaterală, de la care nu mă voi dezice sub nicio formă, indiferent de unde vor veni presiunile de a mă reîntoarce la clubul pe care-l slujesc de mai bine de 43 de ani. Este nevoie de un şoc la echipă, pentru a opri măcelul care se întâmplă în ultima vreme. Îmi asum toate măsurile luate la club, inclusiv eşecul din ultima vreme al echipei de fotbal.
Mulţumesc celor care mi-au fost alături şi le doresc succes mai departe, cu speranţa că gestul meu va fi un catalizator pentru un viitor mai bun”
a declarat Tibi Nicula.

Poate că Tibi se va răzgândi şi va reveni la club - preşedinte sau în altă funcţie - poate doar ca simplu suporter şi sfătuitor. Este mult prea legat de fotbal şi de club ca să nu mai vină în preajma mirificului dreptunghi verde. Viaţa este un du-te-vino continuu. Unii pleacă, alţii vin. Clubul însă trebuie să rămână şi să ducă mai departe faima fotbalului din Zăbrani. Regrete pentru plecarea lui Tibi, dar speranţe pentru viitorul CS Victoria Zăbrani.
De club se va ocupa în continuare vicepreşedintele Virgilius Stamate, dar suntem siguri că primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, mare iubitor de fotbal, nu va rămâne pasiv.

Este necesară însă o revizuire totală a viziunii diriguitorilor fotbalului zăbrănean. S-a ajuns în ultimii ani la o mult prea mare aglomerare de mercenari la echipă, în detrimentul copiilor şi tinerilor din Zăbrani, Neudorf şi Chesinţ, care iubesc fotbalul, însă nu li se acordă prea multe şanse la ei acasă. Au ajuns să-şi facă echipe private sau să joace pe la alte cluburi din judeţ. Este păcat să se piardă generaţiile de jucători localnici, pentru a face loc unora care nu simt nimic pentru Zăbrani şi nici nu aduc rezultate notabile în statistica clubului.
SUCCES PE VIITOR, CS VICTORIA ZĂBRANI !

FILMUL MECIULUI ŞOIMII LIPOVA - VICTORIA ZĂBRANI
-min. 4: centrare Viderok de pe dreapta la Nibu, mingea trimisă cu capul de decarul zăbrănean loveşte stâlpul din dreapta porţii lui Trifoi
-min.7: S. Popa şutează pe jos de la 7 m, în urma unui un-doi spectaculos cu Simion - 1-0
-min. 19: Vasinc trimite cu capul la Orza, care înscrie de la 2 m - 2-0
-min. 25: Stănilă respinge de sub bară mingea trimisă din lovitură liberă de la 30 de m de S. Popa
-min. 28: Orza pătrunde pe dreapta şi şutează pe jos la colţul lung - 3-0
-min. 35: corner Blănaru, mingea îl loveşte în şold pe Duma şi intră în plasă - 4-0
-min. 41: Vasinc pune latul la centrarea lui Orza - 5-0
-min. 45: Stănilă se opune la două şuturi consecutive trimise de Vasinc şi Borteş
-min. 52: Nibu trimite un şut prins de portarul lipovan
-min. 57: Stănilă respinge de la vinclu capul lui Borteş
-min. 62: lansat de S. Popa, Pantea face o cursă de 40 de m şi marchează cu un şut plasat – 6-0
-min. 67: lovitură liberă de la 25 m executată magistral la vinclu de Blănaru - 7-0
-min. 73: Stănilă respinge cu piciorul şutul lui Şulumberchean
-min. 79: Borteş pătrunde în dribling, şutează pe lângă Stănilă iar Balint împinge mingea în plasă de pe linia porţii - 8-0
-min. 84: Paşcu trimite cu capul puţin pe lângă poartă
-min. 88: preluare pe piept S. Popa, intră în careu, şut din drop defectuos pe lângă poartă


Dorin Ocneriu

Şoimii Lipova

Echipa:
Trifoli Alin (Vancea Denis'46), Bercu Marcel, Paşcu Ioan, Blănaru Răzvan, Denuţ Daniel (Pantea Emanuel'46), Tomuţ Alexandru, Popa Sergiu, Orza Gheorghe, Simion Andrei (Şulumberchean Claudiu'62), Borteş Alexandru, Vasinc Andrei (Balint Robert'67).
Rezerve: Popa Radu, Filimon Vlad.
Antrenor: Sabău Flavius
A Înscris: Popa Sergiu (min.7), Orza Gheorghe (min.19-28), Duma Alexandru (autogol min.35), Vasinc Andrei (min.41), Pantea Emanuel (min.62), Blănaru Răzvan (min.67), Balint Robert (min.79).

Victoria Zăbrani

Echipa:
Stănilă Ionuţ - Iercan Emanuel (Rancov Cristian'65), Zopota Sergiu, Avram Adrian, Matei Cosmin (Duma Alexandru'31), Ianc Sergiu, Ţop Cătălin, Ianc Sergiu, Ursoi Daniel, Nibu Andrei, Rogojinaru Florin (Achim Cosmin'51), Viderok Mark(Samoilă Cristi'59).

Rezerve: Botuşi Leontin, Oberşterescu Daniel.
Antrenor: Leontin Pinţa

   Arbitrii:UNGARIA: Zahoran Janos-Balint Zoltan, Boda Laszlo        Observatori: Tănăsescu Romulus CristianContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerPlaceholder image

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player

Get Adobe Flash playerPRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA