Club fondat în anul 1932
Prima denumire: "Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.SEZON 2019-2020
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
CSVZ Octombrie 18. 2015 23:35

Aşa poate fi descrisă starea de spirit prin care au trecut suporterii Victoriei (dar şi ai Păulişanei)  în meciul de sâmbătă de la Păuliş.

   Prima jumătate de oră a fost anostă, fără ocazii clare de gol, ambele echipe evoluând excesiv de prudent. În min. 37 Gornic îl angajează pe Gâlcă pe un culoar liber, Brutyo iese la 20 de m şi comite henţ, urmat de eliminare. Topai (?) lasă locul rezervei de portar Bozgău, iar ocaziile lui Sarvici (min. 41-"cap" peste poartă de la 4 m) şi Rus (min. 44-lob peste poarta goală) prevestesc un dezastru pentru Zăbrani.

   Iureşul s-a dezlănţuit în mitanul secund. Miţiţi înscrie cu capul în min. 56, în urma unui corner executat de Rus, iar în min. 61 Bruţ, singur cu Bozgău,  şutează defectuos, irosind poate şansa meciului. Un minut mai târziu, Nibu prinde un şut senzaţional sub bară de la 25 de m, egalând scorul.

Ba mai mult, în min. 65 Vasinc îl driblează scurt pe Calancea şi înscrie cu un şut pe jos de la 17 m. Păulişul se aruncă spre poarta oaspeţilor, în min. 78 se solicită penalty la un contact între Rus şi Oberşterescu (păulişanul vede "roşu" pentru proteste), Miţiţi marchează în min. 83 un gol anulat şi, pe contraatac, în min. 86 acelaşi Vasinc profită de alunecarea lui Suciu, îl driblează pe Deffert şi face diferenţă de 2 goluri.

Singurul care mai crede în echipa sa este "bătrânul" antrenor-jucător Dănuţ Miţiţi, care reduce din handicap în min. 87 după o minge primită de la Ţepeş, apoi aduce un nesperat rezultat de egalitate prin golul din min. 89, în urma unei centrări a lui Cervenschi.

   De remarcat că la Păulişana au evoluat nu mai puţin de cinci foşti jucători ai Victoriei: Deffert, Cervenschi, Miţiţi, Gîlcă, Ţepeş.

   Promiţătoare evoluţiile noilor achiziţii ale Victoriei. Oberşterescu a fost un stâlp al apărării, iar Crişan a adus un plus de siguranţă la mijlocul terenului. Mai este însă de muncă până la integrarea lor totală şi la randament maxim.

   Declaraţii după meci:

Petru Nicoară, primar Păuliş: "Rezultatul de egalitate este just. La un moment dat ne credeam favoriţi, dar Zăbraniul a arătat o mare putere de luptă. Mă bucur că am egalat, chiar şi in extremis, prin sufletul echipei noastre, Dănuţ Miţiţi. Sunt sigur că ambele echipe vor face o figură frumoasă mai departe în campionatul Ligii a IV-a".

   Virgilius Stamate, vicepreşedinte CS Victoria Zăbrani: "Echipa a demonstrat caracter şi voinţă. Puteam câştiga meciul, aşa cum puteam şi să-l pierdem. Dacă era Brutyo în poartă, nu primeam gol aşa de uşor. Mai rău este că nu-l vom avea în meciul greu care urmează, cu Gloria Cermei"

   FILMUL MECIULUI

-min. 4: şut slab O. Filip, prinde Deffert

-min. 9: Brutyo prinde o centrare a lui Gornic pentru Sarvici

-min. 16: lovitură liberă Vasinc, mingea ajunge la Hojda care şutează slab

-min. 21: lovitură liberă Vasinc de la 35 m, prinde Deffert

-min. 28: centrare Rus, cap Miţiţi, prinde Brutyo

-min. 30: şut violent Nibu de la 25 m, prinde Deffert

-min. 33: şut-centrare pe jos Calancea, Sarvici ratează de puţin întâlnirea cu balonul în careul mic

-min. 37: Gornic îl angajează pe Gîlcă pe un culoar liber, Brutyo iese la 20 de m şi comite henţ, urmat de eliminare.

-min. 41: centrare Gornic, Sarvici trimite cu capul peste poarta goală

-min. 44: Rus trimite un lob peste Bozgău, dar şi peste poartă

-min. 49: atac păulişan, Gîlcă centrează pe jos în faţa porţii, respinge Oberşterescu.

-min. 56: corner executat de Rus, Miţiţi înscrie cu capul de la 7 m - 1-0

-min. 61: Bruţ scapă singur de la centrul terenului, intră în careu, Bozgău îl întâmpină, şut peste poartă.

-min. 62: Nibu prinde un şut senzaţional sub bară de la 25 de m, egalând scorul – 1-1

-min. 65: Vasinc primeşte o minge pe stânga, îl depăşeşte în dribling pe Calancea apoi şutează cu efect la rădăcina barei – 1-2

-min. 72: lovitură liberă Vasinc, prinde Deffert

-min. 78: Rus cade în careu în duel cu Oberşterescu, păulişenii cer penalty, Rus este eliminat pentru proteste

-min. 83: centrare Calancea, Miţiţi trimite cu capul peste portar în plasă, arbitrul se consultă cu tuşierul, apoi anulează golul pe motiv de ofsaid sau fault, nu ştim exact

-min. 86: Vasinc este angajat cu o minge lungă, Suciu alunecă, decarul Victoriei îl driblează pe Deffert şi măreşte avantajul la 2 goluri - 1-3

-min. 87: "cap" pe spate Ţepeş, Miţiţi marchează cu capul de lângă bară -2-3

-min. 89: centrare de pe stânga Cervenschi, apărarea şi portarul Victoriei nu intervin şi Miţiţi înscrie cu capul – 3-3

Păulişana Păuliş: Deffert Dan - Calancea Emilian, Mariş Alexandru, Suciu Marius, Cervenschi Norbert, Rus Florin, Gîlcă Cosmin, Grigorean Onisim (Bruţ Emanuel '46), Gornic Andrei (Itu Aurelian '71), Miţiţi Dănuţ, Sarvici Gabriel (Ţepeş Adelin '84).

Antrenor: Dănuţ Miţiţi.

Rezerve: Gherghel Bogdan, Albulescu Sebastian, Ambruş Dorin, Stoian Ştefan.

A înscris: Miţiţi Dănuţ ( min.56; 87; 89.)

Cartonaşe galbene: Deffert Dan '17, Suciu Marius'26, Rus Florin '55, Mariş Alexandru'66.

Cartonaş roşu: Rus Florin '72

Victoria Zăbrani: Brutyo Adrian - Topai Andrei (Bozgău Gabriel'35), Filip Claudiu, Oberşterescu Daniel, Ţop Cătălin, Hojda Alexandru (Achim Cosmin'61), Nibu Andrei, Rechiţan Alexandru (Samoilă Cristi'66), Vasinc Andrei, Crişan Daniel.

Antrenor: Pinţa Leontin.

Rezerve: Rancov Cristian, Botuşi Leontin, Bodescu Andrei, Burcă Denis.

Au înscris: Nibu Alexandru (min. 62), Vasinc Alexandru (min.65; 86)

Cartonaşe galbene: Rechiţan Alexandru '41, Ţop Cătălin '42, Samoilă Cristi'82, Crişan Daniel '88.

Caronaş roşu: Brutyo Adrian '35

Arbitri: Herţeg Dorinel - Bolcaş Alin Călin, Opitz Roland Ladislau  Obervatori: Tripa Claudiu, Lovas IosifPRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani