- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019
   
CUPA ROMÂNIEI | Etapa națională -II | 15. 08. 2018 | 17:30 | Stadionul ''Josef Scheirich''
Pavel Flavius 89'

Victoria Zăbrani
1 : 2
( 0 : 1 )

Șoimii Lipova
Andrei Sulea 31'
Andrei Sulea 85'
ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Mailat Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II
Cupa României 2018-19
Faza a-II-a

Zăbrani – Lipova, sau când prietenii trebuie să-și ascută săbiile! Miza, biletele pentru turul trei al Cupei României

14. 08. 2018 • 15:07 | sportarad.ro
+

După ce în sezonul trecut a intrat în Cupă încă din turul 1, din postura de campioană județeană, Şoimii Lipova debutează în acest an în cel de-al doilea tur, unde o va înfrunta pe Victoria Zăbrani. Cele două echipe sunt legate de o prietenie in special la nivelul conducerilor,  iar ambii președinți au asigurat că nu va fi vorba de orgolii sau ambiții locale. De asemenea, fiecare își vede adversarul ca principal favorit pentru partida de maine, de la ora 17,30.

''Va fi un meci normal contra celor de la Zăbrani, nimic deosebit.''

Anul trecut Lipova a părăsit Cupa în turul trei după o decizie a FRF ce a anulat victoria de pe teren a "șoimilor" împotriva celor de la Național Sebiș pe motive de nefolosire a juniorilor, iar președintele Radu Pop sustine că urmările acelui meci încă se simt. "Va fi un meci normal contra celor de la Zăbrani, nimic deosebit. Nu ne-am hotărât încă dacă vom juca cu prima echipă sau nu, ținând cont de evenimentele de anul trecut când, din păcate, nu am fost primiți mai departe în turul patru. Probabil că anul ăsta nu mai abordăm Cupa cum ar trebui și vom juca cu echipa a doua, dar ne gândim încă la acest subiect. Nu poate fi vorba de orgolii locale când șase jucători de la Zăbrani sunt ai noștri, adică împrumutați acolo. După părerea mea cei de la Zăbrani sunt favoriți, joacă acasă, vor avea suporterii de partea lor. Ei sunt în formă, i-am văzut la partida din Cupă cu Giarmata când au făcut un meci foarte bun, iar noi încă nu am început campionatul. Nu trebuie neglijate echipele mici și noi acum doi ani am fost neglijați de echipele mai mari și am fost eliminați în turul trei de cei de la Deva după prelungiri, iar anul trecut am ajuns ca echipă nou-promovată tot în turul trei. Singura absență este Vasinc, cu piciorul în ghips, în rest toată lumea e aptă și prezentă." 

''Noi vrem să ne facem datoria și dacă murim, măcar să murim frumos.''

Președintele Zăbraniului, Virgil Stamate, a subliniat și el relația bună dintre cele două grupări, dar afirmă că jucătorii echipei sale vor face tot posibilul să treacă mai departe. "Este o relație foarte bună și între cluburi și între cele două conduceri, putem spune că suntem două cluburi prietene. Este păcat că am căzut în Cupă cu ei, ne-am fi dorit orice alt adversar. Consider că ei au prima șansă, sunt o echipă dintr-o ligă superioară, cu un lot mai valoros, dar noi vrem să ne facem datoria și dacă murim, măcar să murim frumos. Pentru mine clubul Șoimii Lipova înseamnă enorm, am jucat 15 ani acolo, sunt lipovan și l-am felicitat în mai multe rânduri pe domnul Pop pentru ceea ce a realizat la club. Dacă vor juca cu echipa a doua este decizia lor, dar după părerea mea au juniori foarte buni și ar avea prima șansă oricum. Nu avem probleme de lot, vom face tot posibilul să ajungem cât de departe putem și în Cupă, dar principalul nostru obiectiv rămâne campionatul. Realizările noastre din ultimii doi ani sunt cele mai bune din istoria clubului și vrem să mulțumim domnului primar și Consiliului Local, care s-au implicat puternic și au susținut această echipă."

Formatii probabile:

Zabrani: Soltesz – Topai, Bier, Pascu, Tomut – Francescu,  Simion – Gherghel, Fl. Pavel, Zele – Bad.

Lipova: Filip – Iova, Calvin, Bercu, Filimon – Poiană,  S. Popa, M. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka.


Livetext ora 17:30, Cupa României: Final de aventură...

Victoria Zăbrani - Șoimii Lipova 1-2 (0-1)

15.08.2018 • 21:35 | sportarad.ro
+

Min.1 A început partida. Zăbrani joacă în alb cu roșu iat Lipova în albastru cu bleu.

Min.4 O acțiune a lui Poiană pe stânga, centrează înc areu de unde Filimon a reluat cu capul pe lângă poartă.

Min.15 Partida nu are un ritm deosebit, ambele echipe greșesc mult în ultimii 25 de metri, a rămas doar ocazia lui Filimon.

Min.16 Dobrean îl faultează pe Gherghel și primește cartonaș galben.

Min.26 Burlă a recuperat la mijlocul terenului, a pătruns până la 20 de metri dar a șutat slab.

Min.27 Ad. Popa a primit cartonaș galben.

Min.29 Filimon a pătruns pe stânga, a centrat în 6 metri, Trabalka reluat din semifoarfecă pe spate dar Soltesz a reținut.

Min.31 GOL Lipova. După un corner a celor de la Zăbrani, Filip a pus mingea jos la Trabalka  care a trimis la Filimon, acesta a pătruns pe stânga și a trimis mingea în fața porții de unde Sulea a marcat din șase metri: 0-1  

Min.37 Calvin a primit o minge peste apărare dar a tras din drop peste poartă de la 15 metri ușor lateral stânga.

Min.40 O centrare buna a lui Filimon, mingea ajunge la 7 metri la Trabalka dar acesta este blocat la timp de portarul Soltesz.

Min.42 Zele a șutat periculos cu pământul de la marginea careului dar Filip a reținut în 2 timpi.

Min.45 Zele a executat o lovitură liberă din afara careuluid ar minega a ieșit în corner din capul lui Bercu. centralul a fluierat sfârșitul primei reprize.

Min. 46: S-a reluat repriza a doua, iar Lipova a făcut două schimbări: Burlă și Dobrean au fost înlocuiiți cu M. Popa și D. Rusu

Min. 50: Sulea a centrat de pe dreapta, Trabalka își dă drumul la alunecare, dar nu ajunge balonul în 5 metri

Min. 54: Sulea trage pe jos din 8 metri, Șoltesz respinge până la Trabalka, dar încă odată acesta a fost blocat timp din numei 3 metri

Min. 56: Schimbare la Zăbrani: A intrat Topai în locul lui Ad. Popa

Min. 57: Cartonaș galben pentru Dragu

Min. 60: Ca și la primul gol, Zăbraniul a fost surprins la un corner, lipovanii au dezvoltat o contră ce s-a finalizat cu faultul lui Pașcu asupra lui D. Rusu în careu. Penalty-ul e transformat în bară de Trabalka, mingea i-a revenit, acesta trimite în plasă, darnu avea dreptul căci nu a mai atins nimeni balonul și reușita e anulată

Min. 62: Zele a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Bier a reluat cu capul de la colțul scurt, David reține de pe mijlocul porții

Min. 69: Schimbare la Zăbrani: A ieșit Simion (accidentat) și a intrat Fl. Pavel

Min. 78: Cartonaș galben pentru David. S-a jucat foarte puțin în acest mitan, meciul a fost deseori întrerupt

Min. 81: D. Rusu a finalizat slab, din numai 4 metri o contră rapidă a Lipovei

Min. 85: GOL Lipova! După o combinație rapidă, mingea a ajuns la Sulea în 6 metri și acesta a înscris sec, sub bară

Min. 86: Schimbare la Lipova: A intrat I. Pașcu în locul lui Trabalka

Min. 87: Schimbare la Zăbrani: A intrat Hodan în locul lui Dragu

Min. 89: GOL Zăbrani! Hodan a ajuns pe linia de fund, a pasat în spate, iar Fl. Pavel a marcat plasat, cu latul, la colțul scurt

Min. 90+3: Ocazie imensă de egalare Zăbrani. Zele a centrat de pe stânga din lovitură liberă, Hodan a reluat în Filip, apoi Băd a reluat în transversală și mingea a ieșit în aut de poartă

Min. 90+4: Fluier final la Zăbrani, Lipova se califică în turul trei al Cupei României

Formații oficiale:

Zăbrani: Soltesz – Ad. Popa, Bier, Pașcu, Tomuț – Francescu, Simion – Gherghel, Zele, Dragu – Băd. Rezerve: Mureșan – Topai, Hodan, Fl. Pavel, Filip, Adam.

Lipova: Filip – Iova, Calvin, Bercu, Burlă – Poiană,  S. Popa, Dobrean, Filimon – Sulea, Trabalka. Rezerve: Bujor – Savin, Pașcu, M. Popa, Stoin, Rusu.

Arbitri: Tudor Jurcă (Arad) – Alexandru Filip și Marian Botaș (ambii din Timișoara).


Victoria Zăbrani
1 Soltesz Paul
2 Popa Adrian Topai Andrei
22 Bier Tiberiu
24 Pascu Ioan
15 Tomuț Alex Hodan Gheorghe
13 Francescu Silviu
8 Simion Andrei Pavel Flavius
20 Gherghel Iosif
11 Zele Eduard
10 Dragu Ion
19 Băd Flavius
Banca de rezerve
12 Mureșan Denis
7 Topai Andrei
23 Hodan Gheorghe
18 Pavel Flavius
6 Filip Claudiu
14 Cioanca Marius
16 Adam Claudiu
Antrenor:   Irimia Cristian
Șoimii Lipova
23Filip David
20Iova Raul
6Ali Tolmbaye
94Bercu Marcel
83Burlă Bogdan Rusu Denis
25Poiană Cristian
10Popa Sergiu
13Dobrean Cristian Popa Mădălin
11Filimon Vlad
99Trabalka Kevin Pascu Ionuț
7Șulea Andrei
Banca de rezerve
24Bujor Cătălin
27Savin Antonio
81Pascu Ionuț
21Popa Mădălin
17Stoin Raul
86Rusu Denis
Antrenor:  Flavius Sabău
Arbitrii: Jurca Tudor Florin (Arad - Arad) – Filip Alexandru (Timişoara - Timiş), Botaș Alin Marian (Timişoara - Timiş)

Irimia: "Fiindcă media de vârstă a lotului e destul de ridicată, principalul nostru adversar a fost căldura"

sportarad.ro

După ce a învins-o pe Millenium Giarmata în primul tur, Victoria Zăbrani nu i-a putut ține piept vecinei din Lipova, tot o formație de eșalon superior. Deși a avut ocaziile sale, în special în ultimul sfert de oră, când și a și înscris odată în poarta lui Filip, teamul "alb-roșu" a trebuit să se recunoască învinși cu 2-1.

Cristi Irimia a identificat în căldură unul dintre principalii factori pentru eșec înfrângere, pe lângă unele erori nepermise ale elevilor săi. "Mă așteptam la mai mult de la acest meci, deși toată săptămâna am discutat despre problema căldurii. Fiindcă media de vârstă a lotului e destul de ridicată, oricum mai ridicată decât Lipova, era clar că o să avem probleme în special din punct de vedere fizic. În plus, ei se antrenează în fiecare zi, pe când noi doar de două ori pe săptămână, iar aceste lucruri fac diferența la fotbal. Pe lângă acest lucru, am avut nesincronizări de începători în apărare la niște faze banale. Ne-au prins pe contre de foarte multe ori, dar, totuși, trebuie să felicit echipa că a ajuns până aici. Așadar, principalul nostru adversar a fost căldura, pentru că știam ce echipă antrenez, știu ce pot jucătorii mei, știam la ce mă pot aștepta", a punctat antrenorul celor de la Zăbrani.

În schimb, în campionatul Ligii a 4-a, făctorul experiență ar putea fi un mare avantaj pentru deținătoarea Cupei la nivel județean. "De acum încolo ne vom concentra pe campionat, unde experiența va fi un mare plus. Visul frumos s-a terminat în Cupă, ne întoarcem la campionat, unde toate meciurile vor fi grele, începând cu cel din weekend, de la Socodor. Suntem conștienți că toți adversarii se vor mobiliza altfel cu noi și ne vor da o atenție deosebită", mai crede Irimia. 


Sabău, după victoria din Cupă: "E clar că se putea mai bine, dar mai durează până ne intrăm în ritm"

sportarad.ro

Șoimii Lipova a învins cu 2-1 la Zăbrani și a trecut în turul următor al Cupei României. După ce a părut că deține controlul, divizionara terță a tremurat pe final, căci după golul lui Pavel a urmat și o transversală a lui Băd, chiar la ultima fază a meciului.

După ce anul trecut au părăsit Cupa în urma unei decizii a FRF, deși învinseseră pe teren Sebișul, se vorbea că lipovanii nu vor juca cu prima echipă astăzi, dar, din rațiuni de pregătire, Flavius Sabău a introdus tot ce avea mai bun în teren: "Am folosit prima echipă pentru că e posibil ca amicalul de sâmbătă cu cei de la Criș să se anuleze dacă vom juca cu ei în primele două etape de campionat. Am vrut să le dau jucătorilor puțin ritm de joc, pentru că e foarte important să începem bine campionatul. E clar că se putea mai bine, am avut cel puțin 12 ocazii mari de poartă și am fructificat doar două dintre ele. Dar, oarecum e normal, mai durează puțin până ne intrăm în ritm. Nu poți să dai 12 goluri din 12 ocazii, mai ales că noi suntem genul de echipă ce are multe ocazii dar marchează puțin. Nu avem obiectiv în Cupă, campionatul este pe primul loc, dar vom vedea ce program avem în săptămâna în care vom juca în turul următor. Până una alta îmi felicit băieții, dar și pe foștii elevi cărora le doresc multă baftă în Liga 4-a", a menționat antrenorul principal al "alb-albaștrilor". 

După ce în stagiunea trecută atât Vasinc, cât și Trabalka au depășit cota zece goluri, anul acesta Șoimii Lipova are un Andrei Sulea în plus. Fotbalistul sosit de la Cermei a și marcat azi golurile ce au adus calificarea noii sale echipe.  "Sunt convins că odată cu revenirea lui Vasinc va fi concurență mai mare în atac și vom fi mai responsabili cu ocaziile. Sulea este un jucător de profunzime, știam ceea ce poate, pentru asta l-am și adus. Ne lipsea acest gen de jucător, Kevin (n.a. Trabalka) fiind un atacant de careu. Am vrut să avem și soluția de a juca cu două vârfuri, să avem adâncime mai mare. Astăzi s-au completat bine acolo, dar aștept și revenirea lui Vasinc pentru că atunci va fi și mai mare competiția și doar echipa va avea de câștigat"

"Șoimii" își vor afla adversarul din turul trei la mijlocul săptămânii viitoare, existând șanse pentru un nou derby județean, cu Cermeiul. Pe de altă parte, însă, există posibilitatea ca Lipova să călătorească în Timiș, acolo unde mai sunt în cursă Ghiroda și Lugojul.
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerPlaceholder image

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player

Get Adobe Flash playerPRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA