- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

liga IV - Sezon 2018-2019
Radiografie a turului

Iluzii mari... decepții pe măsură în această primă parte de campionat.

13.01.2019 15:55 | CSVZ
+

Am lăsat în urmă euforia victoriei din finala Cupei României faza județeană, ocuparea locului 3 pe podium la finalul sezonului precedent. Apoi trecerea în turul 2 a Cupei în defavoarea Mileniului din Gearmata (liga III-a), tur în care aveam să și părăsim această competiție națională cedând în fața vecinilor din Lipova (liga III-a) care ne-au administrat prima înfrângere în această competiție, readucându-ne cu picioarele pe pământ, stabilind practic și un prag valoric al viselor noastre.

De acum cele povestite rămân ca statistici de palmares, lucru cu care ne mândrim și noi cei care în perioada următoare încercăm să facem o radiografie a noului sezon în care ne aflăm, cu momentele esențiale în evoluția echipei.

Prima sincopă lăsată cu demitere: GLOGOVĂȚ!

Începem un nou sezon în care suntem din nou priviți la superlativ, dându-ne principala favorită la câștigarea campionatului cu cel mai valoros lot din Liga 4. Conform previziunilor debutăm cu o victorie categorică (6-0) contra unei echipe din Felnac care la Zăbrani nu a putut să alinieze decât 10 jucători fiind evident că nu vor putea face față mult mai experimentaților jucători a tehnicianului Irimia. Apoi urmează un joc crucial la Socodor de unde ne întoarcem cu o victorie la limită (2-1) dar și cu nemulțumiri din partea conducerii în cea ce privește jocul echipei. Urmează etapa nr.3 când echipa noastră stă însă primim asigurări din partea tehnicianului că este binevenită această pauză deoarece are timp să pregătească deplasarea de la Ineu din etapa următoare.

La Ineu am realizat cel mai bun joc din acest început de campionat câștigând la scor de ne prezentare (3-0!) practic echipa noastră a fost peste, din toate punctele de vedere. La unison antrenor, conducători afirmau după joc că, asta este adevărata față a echipei și pe bună dreptate după jocul prestart am fost și noi de acord cu cele afirmate.

Numai că, în etapa următoare vecini din Păuliș au ținut să ne atenționeze că visele nu se realizează ușor, într-un joc în care ''glonțul a trecut de puţin... '' însă cu puțin noroc am reușit să întoarcem rezultatul și să-l câștigăm. Atunci am reușit să ne dăm seama, noi privitori, că fluctuațiile de formă și de joc încep să se acutizeze și tragem semnalul... numai că el se lovește de acea barieră a, acelora care nu vor să fie treziți din idealurile mărețe... secate ca formă și conținut.

Adevărul este că, indiferent cum s-a jucat, bine sau mai puțin... în etapa nr.7 eram singura echipă numai cu victorii și atenție, aveam și un meci mai puțin jucat ca celelalte contracandidate. Însă etapa nr. 8 vine și cu prima sincopă, oaspeții din Glogovăț pleacă cu primul punct de la Zăbrani după ce au condus până în ultimul sfert cu două goluri diferență. Acest semieșec provocând și demiterea tehnicianului Irimia Cristian prin acel celebru, de acum, SMS.

Venirea lui Todea Cristian nu s-a soldat cu acea resuscitare pe care o așteptam toți!

S-a căutat repede un înlocuitor pentru a crea acea resuscitare de care echipa avea nevoie și spre surprinderea tuturor Todea Cristian a acceptat postul de tehnician asumându-și un risc pe care poate mulți nu și-l asumau. Din păcate venirea lui nu s-a soldat cu acea resuscitare pe care o așteptam toți iar debutul lui pe banca tehnică în campionat se va solda cu prima înfrângere în deplasarea de la Curtici.

Urmează o perioadă cu rezultate satisfăcătoare cu o repriză de vis în prima parte a meciului cu Pâncota apoi cu victoria de la Șimand au început să crească din nou speranțele urmând ca în meciurile directe cu contracandidatele noastre, Sântana și Pecica să obținem victorii pentru a intra din nou în grafic. Lucru care nu avea să se întâmple, ba mai mult ambele dispute se vor încheia cu eșecuri pe linie. Astfel un vis înfiripat la nivel de conducere s-a scurtcircuitat la nivelul jucătorilor după numai 13 etape.

Se caută soluții pentru un lot care este cu plățile la zi și care ca, valoare nu ar fi trebuit să ajungă în asemenea situație însă diriguitorii fotbalului zăbrănean poate nu au ținut cont de un lucru: doar cu numele nu poți intra pe teren ca să ieși învingător, dacă nu pui suflet, pasiune și muncă pentru clubul care te plătește! Exemplu ni l-au dat băieți din Socodor în ultima etapă jucată, din cele două din retur, spulberându-ne și acea fărâmă de speranță pe care o mai aveam.

Pleacă și Todea dar revine Pința

Am rămas pe podium la final de an însă la diferență mare de prima poziție astfel putem spune că în proporție de 85% obiectivul va fi ratat... rămâne să ne concentrăm toate forțele spre Cupa României unde am ajuns în sferturile fazei județene. În final ne părăsește și Cristian Todea în favoarea Sebișului (Liga III-a), încercând și acolo să redreseze ce s-o mai putea redresa.

Imediat conducerea anunță și ea reîntoarcerea lui Leontin Pința la cârma echipei care va avea o sarcină nu tocmai ușoară, de a da încredere și ai face să joace la valoarea lor niște jucători cu experiență și valoare... Cert este un singur lucru că vom fi clubul care în acest campionat a lucrat cu 3 tehnicieni, am început cu Cristi Irimia, am continuat cu Cristi Todea și vom încheia probabil cu Leontin Pința... ne oprim aici?Placeholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani