- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019

ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

''M-aș bucura dacă toți cetățeni acestei comune ar iubi echipa așa cum o iubesc eu''

O viață alături de Victoria: Dehelean Aurel

30.01.2019 • 21:51 | CSVZ

Personajul pe care încercăm să-l creionăm în ceea ce urmează și a cărui nume se confundă cu istoria acestui club este Dehelean Aurel sau 'Dehe cum toți iubitori de fotbal din Zăbrani îl cunosc. Îl vedem meci de meci alături de echipă când aceasta își dispută meciurile pe teren propriu, suferind alături de băieți la nereușite și bucurându-se ca un copil când aceștia termină victorioși. Șugubăț, gata în orice moment să lanseze o glumă pentru a întreține atmosfera din jur chiar dacă el este acum într-o situație neplăcută țintit într-un scaun cu rotile. Un personaj agreabil, plin de optimism care, când începe să povestească întâmplări din istoria acestei echipe nu poți să te dezlipești de el.

Dragostea pentru fotbal a deprins-o de mic când nea' Tudose era magazioner la Asociația Sportivă și încă din 1965 acesta la luat cu el și la pus să marcheze terenul de fotbal situat la gară jos pe locul actualei Baze de recepții. Zilnic era nelipsit de la terenul de fotbal alături de tatăl său. Urmând ca peste ani să se ocupe el perioadă îndelungată de această bază sportivă.

În 1975 , când Victoria a promovat pentru prima oară în Jud. 1 ( actuala Ligă 4 ),  a fost primul antrenor la juniori clubului. Această funcție a mai a ocupat-o de-a lungul anilor de mai multe ori prin mâna s-a a trecut mai multe generați de sportivi: Morodan, Flori Ioan, Postolache, Madoșa, Olteanu, Suciu Dacian, Toader Aurel... printre aceștia numărându-se și actualul Primar al Zăbraniului, Toader Marian.  Momentele plăcute de care își aduce aminte sunt legate de barajul din 1966 de la Buziaș când copil fiind a însoțit echipa la acest joc, apoi locul 1 obținut cu echipa de juniori în campionatul 1986-87.

 

Sa născut în data de 31. 12. 1952 în municipiul Lupeni, jud. Hunedoara și a venit în Zăbrani când avea 1 an și 2 luni alături de familia s-a iar tatăl său,  Terente Dehelean a făcut prima înghețată în Zăbrani pe care o vindea Duminica dintr-un cărucior special pe străzile din localitate și la manifestările artistice – sportive care aveau loc în acea vreme. Din păcate acesta decedează  prematur iar Aurel va fi înfiat Mic Tudose. De-a lungul anilor Aurel a participat la toate activitățile de voluntariat printre care și pompieri unde a activat 25 de ani. Este un om al comunității la care ține și în momentul de față: '' M-aș bucura dacă toți cetățeni acestei comune ar iubi echipa așa cum o iubesc eu și ar fi prezenți pe stadion alături de băieți, ca pe vremuri când tribunele erau pline meci de meci,'' a spus  cu oarecare nostalgie în glas, Dehelean Aurel.

Deține recordul de longevitate ca administrator de bază sportivă, aproape 25 de ani: ''Mă bucur când văd ce condiții sunt acum,  pe care din păcate eu nu lea-m avut. Pe vremea mea se lucra mai mult pe glorie sportivă și multă dragoste de fotbal cea ce în ziua de azi se pare că a dispărut. Însă repet, sunt fericit când văd starea impecabilă  a  acestui stadion. Sunt mândru pentru că la ridicare acestei construcții am participat și eu prin munca voluntară prestată în acele vremuri, '' a ținut să precizeze Aurel.

''Câte zile mi-o da Dumnezeu voi fi alături de acest club, de acești băieți și voi fi prezent pe stadion la toate meciurile disputate acasă deoarece sănătate nu-mi permite să merg și în deplasare. Nu închei înainte de a face un nou apel iubitorilor de fotbal din comună. Veniți să umplem din nou stadionul pentru a încuraja echipa noastră !  Noul antrenor, Leontin Pința și băieți au nevoie de încurajările noastre în acest retur de campionat destul de echilibrat.'' Un început de lacrimi se ivesc pe obrazul brăzdat de timp și atâtea încercări. Îndrăznim să spunem că, acest personaj face parte din istoria acestui club. Dehelean Aurel este unul din mulți alți care de-a lungul timpului și-a lăsat amprenta în acest angrenaj de funcționare a acestei grupări sportive numite Victoria Zăbrani.Placeholder imagePRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani