Club fondat în anul 1932
Prima denumire: "Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.SEZON 2019-2020
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
În primul joc de pregătire al iernii
UTA Elite 19 - Victoria Zăbrani 2:3
CSVZ Februarie 13. 2020 07:23


Miercuri 12. 02. 2020 ora 17:00 - Stadionul Motorul din Arad

Am intrat în săptămâna cu antrenamente zilnice în care era prevăzut și primul joc de pregătire și de data aceasta tot cu UTA Elite 19 a lui Sandu Gaica și Adi Ungur exact ca, acum 8 luni când Dorel Mutică a preluat frâiele Zăbraniului. Meciul s-a jucat pe 'sinteticul' de la Motorul iar tehnicianul nostru și-a putut vedea la lucru aproape tot lotul cu care va începe partea a doua a campionatului.

A lipsit Kocsis la lucru și Cornea care încă nu s-a prezentat la lot." Situația lui se va lămuri până în finalul acestei săptămâni. Zilele trecute am primit un telefon de la Cornea, ca răspuns la nenumăratele apeluri ale noastre, să ne spună că și-a găsit de lucru care îl va reține până seara și nu se mai poate încadra în programul nostru, printre altele mi-a spus că o să-l sune el și pe nea' Tibi în una din zilele care vor urma. Atât vă pot spune de Cornea în momentul de față." A ținut să precizeze Adi Bădău, președintele clubului în legătură cu sportivul în cauză. Oricum la finalul săptămânii se va reuni Consiliul de Administrație și atunci se vor lua unele hotărâri care ni se vor comunica.

Încă de la primul joc mijlocul nostru s-a întărit prin travaliul și forța de joc arătată de Pașcu Ionuț.

În cea ce privește acest prim joc a fost un test util în care Mutică a putut vedea unde ne aflăm în momentul de față și corecțiile care trebuie aduse până la primul joc oficial din acest an. Am avut parte de un adversar ambițios, bine pregătit fizic, obișnuit cu suprafața de joc a arenei Motorul și doar plusul de experiență și maturitate a grupării lui Mutică a făcut ca balanța să se încline în favoarea noastră în final.

Ritmul de joc a fost unul ridicat cu acțiuni în viteză de la o poartă la alta cu ocazii de ambele părți la o astfel de acțiune purtată de zăbrăneni, Zele (min.17) recuperează o minge în atac, driblează fundașul advers și din afara suprafeței de pedeapsă îl învinge pe Cristea cu un șut plasat pentru 0-1! Replica UTA-ei nu se lasă așteptată și după 6 minute Mitrea blochează în extremis o pătrundere frontală a lui Boștină. Apoi urmează șutul puternic expediat de Sfârlea pe care Mitrea îl apără în doi timpi. Egalarea vine în min. 30 în urma unui contraatac rapid finalizat prin șutul puternic în colțul lung expediat de Rădulescu din margine suprafeței de pedeapsă 1-1!

Masniță la debutul său a arătat multă poftă de joc hărțuind permanent apărarea adversă. Păcat de acea ratare din jumătatea reprizei secunde când nu a reușit să-l învingă pe Manea.

Se joacă pe contre, tinerii UTA-ei prind curaj însă după alte 3 minute la un contraatac purtat pe stânga de același Zele acesta trimite o pasă la întâlnirea cu piciorul lui Ghergar care îl execută pentru a doua oară pe Cristea stabilind scorul pauzei UTA Elite 19-Zăbrani 1-2!

La reluare se produc schimbări în ambele tabere însă jocul nu scade în intensitate iar în min.62 Iorgovan primește o minge trimisă inteligent de Poenaru, o preia și cu un șut plasat îl învinge pe Manea, ridicând scorul la 3-1. Au mai fost ocazii mari la noi prin Mașniță care a pătruns inteligent, depășind apărarea UTA-ei însă Manea reușește să evite golul printr-un reflex de moment. Apoi și tinerii UTA-ei au o bară iar în final (min.85) Răzban reușește să păcălească apărarea noastră cu o pătrundere din lateral și cu un șut puternic din interiorul suprafeței de pedeapsă catapultează mingea sub bara transversală a lui Vasii stabilind și scorul final UTA Elite 19-Victoria Zăbrani 2-3!

Pentru noi a fost un prim joc la care am fost forțați la maximum de mai tineri adversari, de altfel un partener de luat în seamă de oricare echipă de liga 4 prin entuziasmul și plăcerea jocului afișată pe toată durata reprizelor." A fost un joc bun de pregătire, noi venim după o perioadă mai grea de antrenamente, sigur am urmărit ca din punct de vedere fizic să vedem cum stăm în momentul de față și sunt mulțumit în general. Mai avem 4 săptămâni până începem campionatul Elitelor. Urmează o altă parte a pregătirii, în care vom lucra pe ateliere specifice, în general sunt mulțumit pentru antrenamentul de azi în care băieții s-au comportat bine contra unei echipe de seniori a ligii 4", a menționat la finalul întâlniri, antrenorul echipei UTA elite, Sandu Gaica.

În tabăra noastră se afișa o stare de mulțumire după cele văzute în acest prim joc al anului însă conștient că mai ieste de muncă până se pun lucrurile în ordine." Un prim meci de verificare contra unei echipe tinere care aleargă și se pregătesc de o lună de zile, de aceia acest test a fost mai mult decât bun. Sigur fiind primul meci nu pot să spun că m-a interesat rezultatul, noi venind după o săptămână de antrenament m-a interesat să avem o așezare bună. Mai ales din partea unui adversar care știam că va veni, va face presing, va alerga, ne va pune probleme. Una peste alta sunt mulțumit, sigur după pauză am dat șansă la toată lumea să evolueze minim 30 de minute iar unora dintre ei chiar o repriză. În continuare trebuie să muncim mai mult și vedem în continuare ce se va întâmpla. Una peste alta un test foarte reușit." A declarat și tehnicianul nostru, Dorel Mutică la finalul întâlniri de pe Motorul.

Echipele:

UTA Elite (prima repriză): Cristea-Halos, Salka, Dardai,  Mohaci, Rădulescu, Cocris, Negoescu,  Sfârlea, Merian -  Boștină.

UTA Elite (a doua repriză): Manea-Căciulă, Irimia, Maier, Turc, Ceuță, Pătlăgică, Truță, Moldovan, Răzban, Simon.  Au înscris: Rădulescu, Răzban. Antrenori: Sandu Gaica,  Adi Ungur, Mihai Petcuț.

Victoria Zăbrani (prima repriză): Mitrea-Iova, Pașcu Ioan, Bier, Topai, Pașcu Ionuț, Vasilca, Mandache, Zele, Ghergar, Masnița.

Victoria Zăbrani (a doua repriză): Vasii-Iova, Pașcu Ioan, Moisă, Cojocaru Richard, Mandache, Hodan, Pașcu Ionuț, Poenaru, Iorgovan, Gherghel. Au înscris: Zele, Ghergar, Iorgovan. Antrenor: Dorel Mutică.

Urmează joi și Vineri cu antrenamentele specifice iar săptămâna se va încheia cu un alt joc de verificare contra Frontierei din Curtici care se va desfășura Sâmbătă 15. 02. 2020, de la ora 11:00 pe terenul din Aluniș.PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani