Club fondat în anul 1932
Prima denumire: "Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuăSEZON 2019-2020
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
LIGA IV ARAD | Etapa nr.10 | 19. 10. 2019 | 15:00 | Arena din Sântana
-

Unirea Sântana
0 : 1
( 0 : 1 )

Victoria Zăbrani
Cornea Cătălin 30'

Momentul adevărului în confruntarea Sântana - Zăbrani.

Derby-ul etapei cu nr. 10 se va desfășura pe arena din Sântana unde cele două grupări se bat pentru supremația celor patru locuri disponibile în Play Off.
CSVZ Octombrie 17. 2019 09:38Dintre echipele ce se bat pentru cele 4 locuri al Play Off-ului, două se vor întâlni direct în derby-ul rundei 10 a Ligii 4, sâmbătă de la ora 15:00 pe arena din Sântana. Așadar ne vom deplasa în fieful lui Puia & company într-un joc de care pe care, în care locul 2 și 3 se bat pentru supremație sau pentru adevăr. Da pentru că, confruntările directe între cele două grupări de tradiție în fotbalul arădean au oferit jocuri frumoase, atractive și echilibrate de-a lungul anilor. Ce-a ce sigur ne-o dorim și în confruntarea de sâmbătă.

Dacă luăm ultimele 18 întâlniri începând cu ediția 2010-11, uniriștii conduc cu 9 victorii față de numai 6 ale noastre, 3 meciuri terminându-se egal. În aceste întâlniri s-au marcat 83 de goluri cu un procentaj de 4,6 goluri/meci, fapt care ne îndreptățește să credem că și sâmbătă spectacolul va fi la el acasă.

Cu ce vin ambele tabere în această a 19-a confruntare:

Sântana vine cu un suflu nou impus de noul tehnician Irimia care are la dispoziție un nucleu de jucători experimentați trecuți prin focul luptelor de promovare în ligi superioare, Rusu, Băd, Gherghel, Turcuș, Maghici, Tomuț, Popa Radu ... O echipă puternică care după un început ezitant sub bagheta noului tehnician recuperează punctele pierdute și este pregătită pentru bătăliile finale.

Zăbraniul vine cu tenacitatea tehnicianului Mutică care cu mult tact și răbdarea a reușit să închege un grup unit și valoros, Mitrea, Bier, Pașcu, Topai, Cornea, Zele, Hodan, Moisă care împreună cu mai tineri lor colegi Ghergar, Iova, Kocsis, Mandache sunt punctele forte cu care abordează meciurile. Aducându-l pe Iorgovan înapoi am încercat să creăm alternativă la finalizare lucru care a început să de-a roade. Îmbucurător este faptul că avem marcatori din toate liniile în frunte cu acest vârf de lance, Zele.

Sperăm că la această confruntare băieții lui Mutică să se prezinte și să joace la adevărata lor valoare pentru că le știm potențialul,  fiind dotați cu calitățile necesare pentru a realiza acest lucru. Trebuie să fim realişti  pentru că,  întâlnim un adversar puternic care pe teren propriu greu cedează puncte și care la fel ca și noi vor să termine în grupul celor 4 perioada regulată. Așadar vă invităm la un meci de 1 x 2 pe arena din Sântana.

Cornea din…corner decide derby-ul de podium:
Unirea Sântana – Victoria Zăbrani 0-1

Un meci peste nivelul ligii 4 în care echipa noastră și-a arătat pe deplin maturitatea dobândită sub bagheta lui Mutică. Un meci de 1x2 care s-a încheiat 2!
CSVZ Octombrie 20. 2019 08:35


În etapa în care liderul Frontiera Curtici și-a rotunjit golaverajul, celelalte echipe de pe podium și-au luat pulsul pe terenul din Sântana. Dincolo de miza punctelor, nu foarte importantă în acest moment al stagiunii, era important de aflat care dintre cele două formații par mai echipate să ducă până la capăt lupta pentru supremație, după cum am spus, este momentul adevărului. Un meci peste liga 4 în care Victoria Zăbrani a arătat că este mult mai solidă defensiv ca urmare a unei organizări tactice foarte bune "marca" Dorel Mutică.

Am dominat jocul, în special în prima parte când Kocsis, Vasilca, Mandache, Iova, Zele și Ghergar au făcut ce au vrut cu apărarea și mijlocul advers, susținuți din spate de o apărare" beton" puteam să intrăm la pauză cu o diferență mai mare de goluri. Sântana a avut mai mult mingea în ultima parte a jocului când echipa noastră, la adăpostul golului înscris, ia așteptat în jumătatea proprie lovind puternic pe contre. Gazdele au avut posesie în ultimele 20-25 minute însă au putut constata că aceasta nu ține loc de punct (e) și a aflat încă de pe acum că are de tras serios în retur și play-off dacă nu vrea să piardă contactul cu primele din clasate.

Încă de la început băieții lui Mutică și-au luat destul de tare adversarii, s-a scurs doar 2 minute când Rusu a trebuit să intervină providențial la șutul lui Zele, mingea respinsă de acesta a fost reluată puternic de Mandache iar Istin a scos-o de pe linia porții cu capul. Replica gazdelor vine prin Gherghel (min.3) însă șutul acestuia fiind apărat de Mitrea.

(min.5) Topai pătrunde pe stânga și centrează pe jos la Mandache care ratează intercepția din fața lui Rus;

(min.10) șut puternic Stanciu scoate Mitrea;

(min.23) centrarea în urma pătrunderi lui Zele este reluată cu capul peste de Iova din numai 3m.;

(min.27) finalizare cu șut puternic expediat de Vasilca de la 25 m.

Au fost acțiunile ce au anunțat deschiderea tabelei, petrecută după exact o jumătate de oră de joc. (min.30) Zele a centrat din corner și Cornea a marcat cu capul de la colțul lung lăsându-l pe Rusu și apărătorii săi fără nici o replică: 0-1! Conducem ostilitățile până în finalul primei părți, gazdele au avut câteva replici palide prin Gherghel și Stanciu anihilați de fiecare data de" zidul" grupului Mitrea, Cornea, Bier, Pașcu și Topai.

Repriza secundă începe cu gazdele mai incisive însă pe contre tot noi suntem periculoși (min.48) Zele îl găsește pe Mandache cu o minge pe culoar dar șutul puternic al acestuia merge în plasa laterală;

(min.53) Mitrea blochează o minge la picioarele lui Stanciu pătruns pe centru;

(min.57) Gherghel nu ajunge o minge centrată de Maghici în lateralul careului mic, apreciind greșit traiectoria acesteia;

Replica gazdelor devine din ce în ce mai puternică trecându-şi în cont ce-a mai frumoasă și periculoasă fază pe care au avut-o (min.73) Gherghel reușește să întoarcă apărarea noastră și când toţi se așteptau să tragă îl găsește cu o minge pe culoar stânga pe Martin care pătrunde periculos însă șutul acestuia este blocat la timp de intervenția lui Pașcu.

(min.80) replica noastră vine prin Iova însă centrarea acestuia este reluată de Mandache puternic direct în brațele lui Rusu.

Gazdele sunt tot mai insistente alergând cu disperare după egalare însă ratarea de final ne aparține tot nouă (min.85) Zele recuperează o minge, întoarce doi fundași pătrunzând periculos în suprafața de pedeapsă iar centrarea acestuia îl găsește liber pe Iorgovan care din 4-5 metri ratează copilărește creându-și singur un moment aproape comic... iar după cele 4 minute acordate, Gornic fluieră finalul întâlnirii.

În actul secund, băieții lui Mutică au aglomerat excelent jocul în jumătatea proprie, Sântana găsind cu greu spații de manevră. Gazdele au avut momente bune când au construit cu fundașii la mijlocul terenului, însă au făcut-o în gol. Chiar dacă spre final s-a simțit mai puțin prezența noastră în jumătatea adversă, Mutică și băieții lui aveau să-și atingă scopul și să pună 6 puncte între ei și adversarul de astăzi. Bravo băieți, felicitări Mutică ai reușit ce ţi-ai propus, să construiești o echipă care să pună în dificultate oricare adversar.


”Eu le-am cerut la ai mei să joace ofensiv, știam că Zăbraniul nu va veni peste noi”

Cristi Irimia pierde, astfel, primul meci banca Unirii Sântana, acuzând probleme ceva probleme de efectiv. "Am știut ce joacă echipa din Zăbrani, am pus partitura lor pe tablă, dar de ceea ce mi-a fost frică nu am scăpat. Am luat gol din fază fixă, când nici la Viitorul în Liga 6-a nu am luat un asemenea gol. Am încercat să jucăm, să-i scoatem, știam că o să creeze densitate pe zona centrală. Toată săptămâna am studiat și am pregătit reacția la ceea ce joacă ei, dar, din păcate, absențele din lot au cântărit foarte mult. Mă refer la Băd, apoi Parlapan, care s-a accidentat aseară și azi noapte a trebuit să schimb ceea am gândit toată săptămâna. Apoi, Martin a jucat cu antibiotic, Casian (n.a. Maghici) e praf cu genunchiul, e imposibil să fac minuni. Dar și dacă aș fi magician, nu văd ce aș putea face. Important acum este să ajungem în paly-off și până atunci mai vedem ce plombe putem pune. Avem potențial dar suferim la experiență. Nu-mi place să mă apăr, îmi place să știu să fac faza defensivă, dar nu să joc la 30 de metri de propria poartă. Eu le-am cerut la ai mei să joace ofensiv, știam că Zăbraniul nu va veni peste noi, așa a și fost și le-a ieșit, după gol au înghețat jocul. Matematic se distanțează trei echipe, dar la fotbal nu întotdeauna e totul pe bază de matematică", a punctat antrenorul Unirii.

”Repriza a doua am reușit să fim inteligenți și să jucăm pragmatic”

Dorel Mutică și-a atins scopul la Sântana chiar înainte de a întâlni și ultima echipă de play-off. "A fost un meci dificil contra unei echipe foarte bune, pe un teren de calitate. Noi ne-am urmărit scopul de a lua cele 3 puncte și am reușit după o fază fixă. Am mai avut trei ocazii mari în prima repriză, gazdele au avut și ei una. În repriza a doua am reușit să fim inteligenți și să jucăm pragmatic, înghețând rezultatul. Felicit băieții pentru risipa de efort, îmi doresc și eu ca și ei să progresăm, la fiecare meci să fim mai buni și să legăm victoriile. Deja ne gândim la ultima etapă a turului, meciul cu Ineul, echipă de locul patru, va fi din nou greu să ne impunem. Îi felicit pe băieți și am încredere că vom continua șirul rezultatelor bune", a spus și tehnicianul Zăbraniului.
Liga IV - Ed. 2019-2020
Meciurile etapei nr.10 ( Sâmbătă  19. 10. 2019 )
AFC. UTA Arad II 0 : 9 Frontiera Curtici 2004

Sâmbătă 19. 10. 2019 ora 11:00   Stadion ICRTI

- Mihai Alin 8' 21' 34'
Prică Denis 23'
Avrămuțiu Remus 27' 38'
Huțanu Petrică 30'
Gligor Alin 80' 89'

Arbitrii: Alin Bolcaș – Zoltan Nagy, Vlăduț Stanciu.   Observatori: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt.

CS. Ineu 1 : 3Păulișana Păuliș

Sâmbătă 19. 10. 2019 ora 11:00   Stadion Central Ineu

Teședan Florin 49' Bud Marius 12'
Calancea Denis 54'
Ambruș Dorin 88'

Arbitrii: Cristian Coroban – Andrei Pantea, Paul Ardelean.   Observatori: Mircea Bondar, Iosif Lovas.

Podgoria Pâncota 3 : 0CS. Beliu

Sâmbătă 19. 10. 2019 ora 11:00   Stadion Pâncota

Ispas Alexandru 21'
Pădurean Gabriel 74'
Jurj Narcis 90'
-

Arbitrii: Loredan Bogdan – Remus Naghi, Nicoleta Șușca.   Observatori: Romulus Tănăsescu, Eugen Roșu.

Unirea Sântana 0 : 1 Victoria Zăbrani

Sâmbătă 19. 10. 2019 ora 11:00  Stadion Sântana

- Cornea Cătălin 30'

Arbitrii: Alex Gornic – Cristian Takacsc, Filip Cîrmaci.   Observatori: Marius Alexa, Daniel Scridon.

Glogovăț 2013 1 : 0 Victoria Felnac

Sâmbătă 19. 10. 2019 ora 15:00  Stadion Vladimirescu

Diarra Abdoulaye 14' -

Arbitrii: Mircea Ardelean – Andrei Pîslaru, Emil Arsa.   Observatori: Traian Enoiu, Romulus Babău.

ACS. Socodor 2 : 3 Șoimii Șimand

Sâmbătă 19. 10. 2019 ora 15:00   Stadion Socodor

Rafila Adelin 25'
Pirtea George 67'
Varga Rafael 37'
Don Darius 49'
Roza Orlando 71'

Arbitrii: Ionuț Nicoraș – Florin Vesa, Gabriel Hărduț.   Observatori: Corneliu Tiulea, Marian Miron.


Liga 4 Arad  Clasament - Etapa nr. 10
Loc Echipa M V E Î G Dif-G P
1 Frontiera Curtici 2004 10 9 0 1 36-5 +31 27
2 Victoria Zăbrani 10 8 1 1 29-4 +25 25
3 Unirea Sîntana 10 6 1 3 25-11 +14 19
4 CS. Ineu 10 6 0 4 22-16 +6 18
5 Glogovăț 2013 10 5 1 4 15-16 -1 16
6 Păulișana Păuliș 10 4 3 3 18-19 -1 15
7 Șoimii Șimand 10 5 0 5 26-28 -2 15
8 CS. Beliu 10 3 1 6 21-26 -5 10
9 Victoria Felnac 10 3 1 6 16-21 -5 10
10 Podgoria Pîncota 10 3 1 6 19-33 -14 10
11 ACS. Socodor 10 3 0 7 17-24 -7 9
12 AFC. UTA Arad II 10 0 1 9 14-55 -41 1


  Unirea Sântana
1 Rusu Florin
2 Maghici Casian
15 Pașca Adelin
5 Istin Migricel
13 Tomuț Alexandru
19 Turcuș Teodor
8 Bodea Dinu Lezeu Ilie
7 Stanciu Vlăduț
14 Martin CălinMarc Daniel
10 Popa Radu
11 Gherghel Iosif
Banca de rezerve
12 Csurka Edward
4 Savin Antonio
6 Toader Teodor
16 Lezeu Ilie
16 Moldovan Bogdan
17 Paven Adrian
11 Marc Daniel
Antrenor:   Irimia Cristian
  Victoria Zăbrani
12Mitrea Alexandru
17Cornea Cătălin
5Bier Tiberiu
4Pașcu Ioan
7Topai Andrei
18Vasilca Alexandru Moisă Octavian
2Iova Raul
13Kocsis Robert
3Ghergar OvidiuIorgovan Sergiu
10Mandache Ovidiu
11Zele Eduard Hodan Gheorghe
Banca de rezerve
30 Vasii Alexandru
8 Moise Octavian
14 Cojocaru Richard
15 Hodan Gheorghe
9 Iorgovan Sergiu
   
   
Antrenor:  Dorel Mutică
Arbitrii:  Alexandru Gornic – Cristian Takacsc, Filip Cîrmaci. Observatori AJF:  Marius Alexa, Daniel Scridon.


PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani