Club fondat în anul 1932
Prima denumire: "Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.SEZON 2019-2020
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
Suciu Dacian
11 ani de administrare a complexului sportiv ”Josef Scheirich” din Zăbrani
CSVZ Ianuarie 12. 2020 11:42


Ne apropiem cu pași repezi de reluarea activității, data de 3 februarie nu este departe și pregătirile sunt în toi în curtea grupării noastre. Ne deplasăm la baza sportivă, unde de fapt este și sediul grupării, pentru a sta de vorbă gospodarul acesteia, Suciu Dacian care de 11 ani activează ca administrator al acestei baze. Aici problemele zilnice sunt multiple, mai ales în această perioadă  " Pe timp de iarnă facem întreținerea, curățenie, anumite reparații care se ivesc și pe care le remediem la timp, de asemenea Centrala termică care asigură căldura și apa caldă funcționează continuu, zilnic avem aproximativ 40 de grade pe instalație. Apoi la gazon urmează în zilele următoare să facem fertilizarea, scarificarea, adică lucrările de primăvară care sun foarte importante pentru un gazon sănătos și bun cum mai mereu am avut," ne spune  Daci.

Chiar dacă este vacanță centrala termică trebuie să meargă zilnic pentru ca instalația de țevi să nu se deterioreze din cauza înghețului.

Vreau ca băieți de azi să joace pe un gazon bun, în codiții optime

Se știe pasiunea lui Daci sau 'Hagi' cum lau poreclit prieteni pentru această bază sportivă, activând și el ca jucător pe vremuri la echipa zăbraniului. Însă, din păcate, atunci nu se punea accent pe gazon sau mai bine spus, nu erau posibilități pentru îngrijirea lui ca acum." De aceia vreau ca băieți de azi să joace pe un gazon bun și în condiții optime iar pentru acest lucru trebuie să fi zilnic pe el să-l îngrijeşti. Vreau să vă spun că am 11 ani de când mă ocup de această bază sportivă dar este pentru prima dată când luna trecută în final de decembrie, am tuns gazonul."

Curățenia din tribune fac armonie perfectă cu calitatea gazonul în plină iarnă. Așa arată Baza Sportivă "Josef Scheirich" într-o zi cu soare a luni ianuarie 2020

Avem totul pregătit pentru reluarea activități

Apoi tot el ne spune că baza sportivă este pregătită pentru reluarea activități și ne invită în vestiare unde curățenia era la ea acasă, magazia de echipament pregătită și ea pentru recuzită" vedeți avem totul pregătit pentru reluarea activități. Sunt aici îi așteptăm, băieții trebuie doar să joace așa cum au făcut-o în cele 15 etape scurse."

Magazia plină și vestiare curate îi așteaptă pe băieți la reîntoarcerea din vacanță.

În următoarea săptămână, dacă timpul va fi prielnic, va începe construire platformei de filmat care se va amplasa la mijlocul terenului peste banca observatorilor. Ia se va confecționa chiar la baza sportivă unde sunt condiții de lucru și aparatura necesară. Este o condiție pe care trebuie să o îndeplinească toate echipele de liga 4 din Arad.

centrul sportiv al comunei este pe mâini bune

În incinta complexului sportiv mai este și terenul sintetic dotat cu iluminat care necesită îngrijire permanentă și care este folosit în această perioadă și pentru antrenamentele primei echipe.

Îl vedem cu câtă pasiune ne povestește de problemele zilnice, multe dintre ele minore  dar dacă nu le dai atenția cuvenită  lucrurile pot degenera. "deunăzi am reușit să depistez  o pierdere  de apă  pe rețea,  în cauză fiind o țeavă veche  de la construcția clădiri (1977 ) din camera vechiului cazan,  sub gresia din baia oaspeților. Care din cauza treceri anilor a cedat  însă apa nu a erupt nici unde ca să o putem vedea la timp, ne-a dat seama doar după cantitatea de apă consumată care a apărut  pe factură " se vede bucuria reușitei pe fața lui la încheierea relatări. Plecăm satisfăcuți că, cele văzute ne-au convins:  Acest centru sportiv  este pe mâini bune și așa va fi mulți ani de acum înainte.PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani