Club fondat în anul 1932
Prima denumire: "Guttenbrunner  Sportverein"
Tradiția continuă.SEZON 2019-2020
ajf Placeholder image SântanaCurtici Zabrani Felnac Glogovaţ Păuliş Simand UTA II
Remember
Titlul și cupa, obiective ratate: Cele mai interesante momente din 2019 - (2)
CSVZ Ianuarie 6. 2020 10:27


Leo urcă echipa 7 zile la Moneasa

Ne-am despărțit de jucători cu greutate umplându-ne curtea cu mult tineret astfel am ajuns ca Leontin Pința să deplaseze la Moneasa pentru 7 zile un număr de 21 de jucători cu,  care speram să obținem rezultatele scontate în primăvara care se apropia. În drum spre stațiune ne oprim la Ineu unde câștigăm jocul de pregătire cu echipa gazdă. Apoi ne continuăm drumul și întreg stafful grupării zăbrănene se instalează la Hotel Parc din Moneasa unde vor urma zile de muncă și multă transpirație.

În cantonamentul  de la Moneasa, Leontin Pința a avut 21 de jucători la dispoziție. Cazarea s-a făcut la Hotel Parc din stațiune în condiții ireproșabile asigurate de conducerea clubului și edilul șef al comunei, domnul Toader Marian care a ținut să fie prezent la instalarea delegației zăbrănene.

Aici perspectivele sunt îmbucurătoare ne asigurau conducătorii delegației spunându-ne: "Cu certitudine se poate afirma că echipa are potențial, este dornică să confirme și să demonstreze că se poate face performanță, jucătorii tineri dirijați în permanență de experimentații Pașcu, Bier, Topai, Gherghel, Mitrea pot crește într-un mediu sănătos alături de conducerea executivă și stafful tehnic." Vești bune care ne făceau mai încrezători în potențialul echipei mai ales după ce am vizionat la fața locului, pe terenul din Dezna, jocul dintre Național Sebiș și Victoria Zăbrani încheiat cu victoria echipei de Liga 3, dar cu o ripostă la înălțime din partea echipei noastre. "Un antrenament foarte bun pentru noi cu două zile înainte de a finaliza un cantonament greu, dar foarte util în vederea campionatului.", a spus Leontin Pința la finalul jocului.

Leontin Pința, la înlocuit pe banca tehnică pe Cristian Todea, tehnicianul Sebișului care avea să spună la finalul jocului:  "A fost un antrenament util, echipa din Zăbrani, pe care o cunosc destul de bine, a fost un adversar redutabil."

Multă încredere și optimism în tabăra noastră

A fost o iarnă tumultoasă cu multe jocuri de pregătire unele convingătoare altele mai puțin, tot în această perioadă se face ruptura cu" colonia" timișoreană, apare în peisaj japonezul Takenori. În rest multă încredere și optimism în tabăra noastră manifestat de băieți, stafful tehnic cât și de conducere în cea ce privește evoluția echipei. "Decizia de a întineri echipa eu cred că a fost una înțeleaptă, am dat credit tinereții pentru un viitor în care eu, întreaga conducere credem. Pentru acest lucru l-am redus pe Leo deoarece ni s-a părut cel mai în măsură să lucreze la acest proiect", a ținut să precizeze Petrescu Daniel, vicepreședintele clubului.

Ei lucrurile nu aveau să se deruleze așa cum preconiza conducerea și noi iubitori acestui sport din Zăbrani... degeaba s-a zbătut Leo să redreseze oscilațiile de evoluție a echipei pentru că aceasta nu răspunde comenzilor date de acesta. După debutul cu succes a tehnicianului cu Ineul lui Sculici a urmat declinul în evoluția echipei iar pe total retur în mandatul lui Pința echipa a reușit să câștige 5 meciuri, un egal la Sântana și 6 înfrângeri din care 2 pe tren propriu cu Curtici și cu Pecica.

Deznodământ previzibil

Pentru uni dintre noi era previzibil acest deznodământ și nu ne făceam iluzii mari în cea ce privește campionatul după niște jocuri pierdute acasă încă din tur. Dacă te desparți de jucători cu experiență și încerci o nouă formulă cu infuzia de tineret trebuie să te înhami cu multă răbdare deoarece aceste schimbări sunt preconizate, de regulă, pe termen lung. Apoi acest Takenori jucător bun, disciplinat în joc nu a fost omul care să aducă acel plus de care echipa avea nevoie.

Nu reușim nici în cupă

Și ultimul obiectiv, cupa la care încă mai speram, avea să se sfârșească pentru noi în semifinală când echipa din Păuliș reușește o calificare spectaculoasă contrar cursului jocului. Așadar în această ediție de campionat" am fugit după doi iepuri și nu ne-am ales cu nimic". Se caută vinovați și toată lumea își îndreaptă privirile spre președinte. Nu o fi fost acesta "ușă de biserică"  însă nici responsabil de tot ce s-a întâmplat. Așa se întâmplă când mulți "dascăli" conduc, corigența te paște.

Urmează despărțirea de Pința care de fapt semnase doar până în vară,  apoi avem parte  de altă surpriză când ne pomenim cu aproape jumătate din jucători cu contractele expirate din cauza căreia pierdem și câțiva jucători importanți iar în final ca să fie tacâmul complet ne părăsește și președintele clubului "transferându-se" și el la vecinii din Lipova. Ei așa e' în viață... vini, pleci, însă clubul merge mai departe cu bucuriile și dezamăgirile sale... ( va urma )PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA

Primăria și Consiliul Local Zăbrani