- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019
   
ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II
Cupa României - Sezon 2017-2018
Semifinală ( etapa județeană ) Miercuri 16.05.2018 ora 17:30

Două jocuri pentru o finală...

CSVZ

Nici nu s-au stins bine ecourile ultimei confruntări directe dintre cele două echipe și Miercuri se vor întâlni din nou, de data aceasta în semifinala Cupei României faza județeană. Dacă în urmă cu o săptămână și câteva zile confruntarea s-a terminat nedecis de data aceasta una dintre combatante va trebui să câștige pentru a merge în finala județeană, o fi echipa noastră, o fi echipa din Sîntana urmează să vedem Miercuri pe arena din Sînicolau Mic.

De acum campioana județului se știe, a mai rămas această competiție care ține capul de afiș al finalului de sezon având ca protagoniste cele 4 puteri ale Ligii 4 Arad: Criș, Sîntana, Zăbrani și Pecica care exact în această ordine ocupă și linia de clasament înaintea celor 4 etape rămase din actuala stagiune.

Gruparea condusă de Cherecheș nu se mulțumește cu postura de campioană și vrea să ia tot considerând aceste meciuri binevenite pentru a ține echipa la nivelul optim cu care să atace cele două meciuri de baraj care o așteaptă pentru promovare în liga III-a națională.

Mai mereu ocupanta locului 2, echipa din Sîntana are și ia ambițiile ei după un sezon fluctuant în care rezultatele nu au fost pe măsura lotului și în mod special a ambițiosului Puia Cătălin. Apoi mai beneficiază de un antrenor priceput Dan Cuedan, care știe să-și strunească elevi în scopul atingeri obiectivului.

Noi ne gândim la faptul că din `82, când echipa noastră a câștigat Cupa în confruntarea cu Crișana Sebiș de la Șiria, nu prea am avut parte de izbânzi asemănătoare și credem că acest sezon va fi o repetare a acelei realizări. Au trecut de atunci 36 de ani și credem că actualul lot este capabil și pot să-și pună în valoare resursele de care dispun și să ne aducă această bucurie... însă până atunci avem de trecut de puternica echipă din Sîntana, vă stă în puteri și puteți să o faceți, haideți băieți, toată comunitatea este alături de voi.

În fine la Pecica lucrurile nu au evoluat cu se așteptau inimoși investitori, gruparea trecând prin momente mai puțin dorite în cea ce privește rezultatele, clubul fiind angrenat de câțiva ani în lupta pentru promovare însă de fiecare dată s-a poticnit în câteceva. Este o șansă și pentru ei această semifinală însă are un adversar de calibru iar o eventuală izbândă ar șterge toate nereușitele din acest sezon.

Deci 4 echipe care se luptă în cele două semifinale la capătul cărora vom avea cele două finaliste să speră că printre cele două se numără și echipa noastră...

Cele două semifinale:

Unirea Sîntana – Victoria Zăbrani ( pe arena din Sînicolau Mic Arad );

Progresul Pecica – Crișul Chișineu Criș ( pe arena din Curtici )

Ambele întâlniri vor începe la ora 17:30

Articolul din www.sportarad.ro

Dacă în cealaltă semifinală a Cupei, Crișul și Pecica sunt despărțite de nu mai puțin 27 de puncte în campionatul Ligii 4-a și "alb-albaștrii" pornesc cu prima șansă, Unirea Sântana are doar un punct peste Victoria Zăbrani, partenerul său de întrecere de mâine.  Mai mult, în urmă cu două săptămâni, cele două formații au terminat la egalitate (3-3), așa că e greu de identificat o favorită. Cu atât mai mult cu cât combatantele se confruntă cu importante probleme de lot ce ar putea fi decisive în economia semifinalei ce se dispută mâine, de la ora 17,30, pe terenul din Sânnicolau Mic.

Unirea Sântana forțează pentru al doilea an consecutiv calificarea în ultimul act al competiției KO. Anul trecut au trecut în semifinală de CS Beliu, iar în finală a pierdut în fața Lipovei. "Abordăm partida cu seriozitate, vrem să ne calificăm în finală și chiar ne propunem să și câștigăm anul acesta, ca o încununare a evoluției bune din acest campionat, un meritat loc 2. Zăbraniul are o echipă bună, cu un antrenor debutant pe bancă, dar neînvins de zece etape în campionat. Sunt buni, dar îi putem bate. Din păcate, trebuie văzut pe cine putem conta miercuri, căci sunt jucători cu probleme medicale și mă refer la Parlapan, Istin, Capătă și Prică, iar Peia nu este sigur că va ajunge la meci. Dar, chiar și așa, cu juniorii promovați de la echipa a doua, sper să facem față. Sunt sigur că Dan Cuedan va găsi soluții pentru o formație competitivă. Mai sperăm să plouă puțin la Sânnicolau Mic, să nu fie atât de tare gazonul pentru un fotbal de calitate", a menționat Cătălin Puia, managerul "roș-negrilor".

Alături de liderul din Chișineu Criș, Victoria Zăbrani e cealaltă formație din primul eșalon județean neînvinsă în această stagiune de primăvară. Așadar, moralul și încrederea elevilor lui Cristi Irimia ar trebui să fie la cote înalte pentru un loc în finala Cupei. "Avem speranțe mari și de la Cupa României, după ce în campionat avem un parcurs de excepție pentru noi. Sunt 36 de ani de când clubul din Zăbrani nu a mai câștigat Cupa și încercăm să încheiem această lungă așteptare. Avem jucători cu foarte mare experiență care pot face diferența, mai ales pe un teren bun cum este cel din Sânnicolau Mic. Am jucat recent cu cei din Sântana, puteam să-i învingem pe final de partidă, acel meci ne dă speranță pentru întâlnirea din Cupă. Ne bucurăm că Irimia a progresat rapid în cariera de antrenor, am încercat să-l ajutăm și noi cu câțiva jucători buni, dar este meritul lui pentru acest parcurs din retur. Avem 12 partide fără înfrângere în cele două competiții, campionat și Cupă", a menționat Eugen Miculiț, secretarul grupării din Zăbrani. Goț și Ungur sunt accidentați, iar Hodan – incert.

Formații probabile:

Sântana: Csurka – Ginghină, Paven, Bodea, Peia – Martin, Mateiu, Avrămuțiu, Stanciu – Pasăre, Capătă.

Zăbrani:  Șoltesz – Cl. Filip, Francescu, Edu, Topai – Simion – Gherghel, Fl. Pavel, Zele, Măgulean – Băd.

Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Sebastian Pantea.

Observatori AJF: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt

( www.sportarad.ro )


Semifinala de Cupă Sântana – Zăbrani s-a întrerupt!

Juniorul Vlad Stanciu s-a accidentat grav, ambele echipe au ieșit de pe teren!


16.05.2018 20:07 | sportarad.ro
+

Momente dramatice pe arena din Sânnicolau Mic, la semifinala de Cupă (faza județeană) dintre Unirea Sântana și Victoria Zăbrani.  De la bun început, trebuie spus că în urma ploilor torențiale căzute în ultimele zile, terenul a fost inundat pe multe porțiuni, cele două echipe fiind cu greu convinse de arbitrii și observatori să înceapă meciul.

De altfel, într-una dintre bălțile de pe gazon, la un duel surd pentru minge, s-a petrecut nefericitul incident ce avea să ducă la întreruperea partidei. În minutul 6, la scorul de 0-0, Vlăduț Stanciu s-a ciocnit violent de Flavius Pavel și a căzut secerat la pământ. Fața i s-a învinețit, a încercat să se ridice, dar a amețit și a rămas la pământ. Doctorul i-a sfătuit pe cei prezenți să nu-l miște și să aștepte intervenția Ambulanței. Aceasta a ajuns la teren după aproximativ 12-13 minute, cadrele medicale l-au imobilizat pe fotbalist și l-au transportat la spital.

Jucătorii Sântanei au suținut că ei nu mai pot continua să joace fotbal în condițiile în care Stanciu părea că și-a rupt o coastă ce i-ar fi putut perfora un organ și au plecat cu toții la spital. Cei de la Zăbrani s-au solidarizat cu adversarii lor și au ieșit și ei de pe terenul inundat, de altfel, pe care nu se putea juca fotbal în condiții normale. Atât Cătălin Puia (manager Unirea Sântana), cât și Virgil Stamate (președinte Zăbrani), au susținut în fața oficialilor Asociației Județene de Fotbal că doresc reprogramarea semifinalei Cupei României la o altă dată.

Dincolo, Crișul a rezolvat calificarea în finala Cupei, câștigând meciul cu Pecica cu scorul de 6-1 !

Tokyo

Tokyo is the capital of Japan.
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerPlaceholder image

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player

Get Adobe Flash playerPRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA