- CLUB FONDAT ÎN ANUL 1932 -


SEZON 2018-2019
   
ajf Placeholder image Curtici Felnac Glogovaţ Mailat Pecica Păuliş Sântana Zabrani Simand UTA II

A plecat dintre noi Legenda fotbalului zăbrănean:

Graf Franz

16.11.2018 • 23:35 | CSVZ
+

Doliu în familia victoriei

Vineri seara (16.11.2018 )s-a stins din viață în Heidelberg - Germania, legenda fotbalului zăbranean Graf Franz

O viaţă întreagă şi-a dedicat-o sportului fiind unul dintre cei mai longevivi şi valoroşi sportivi pe care comuna noastă ia avut de-a lungul anilor, putem spune fără a greşi că se confundă cu fotbalul din Zăbrani fiind o adevărată legendă. A fost un portar cu adevărat deosebit fiind curtat de o mulţime de echipe de divizie pe la mijlocul anilor "50 (AMFA Arad; Flacăra Moreni...) cu toate acestea dragostea faţă de echipa locală la făcut să nu părăsească Zăbrani-ul. Fiind jucător şi apoi antrenor (licenţa de antrenor a primit-o în anul 1970) prin mâna lui a trecut generaţii de jucători cu blândeţea care îl caracteriza, cu dârzenia sportivului, cu eleganţa gesturilor de pedagog ani de zile ne-a învăţat ce înseamnă sportul, respectul faţă de adversar şi modestia care caracterizează un sportiv. Obişnuia să ne spună:" valoarea unui sportiv iese în evidenţă prin muncă, teoria o face antrenorul şi spectatori care te privesc, cu cât munceşti mai mult cu atât mai mult au de ce vorbi ceilalţi" Câtă simplitate şi cât adevăr în aceste vorbe dar care ne făceau să ne simţim cu adevărat sportivi. A fost lângă noi în momentele bune când ne tempera entuziasmul şi în momentele grele când ne ridica moralul prin simpla lui prezenţă şi 2-3 vorbe care ne mergeau la suflet... Acesta a fost "fetă" Franz cum îi spuneam noi fiind activ pe terenul de fotbal din anul 1947 până în anul 1982, cu mici întreruperi a jucat şi antrenat numai pentru Zăbrani aproape 35 de ani.

Clubul Sportiv Victoria Zăbrani transmite condoleanțe failiei îndurerate - Dumnezeu să-l odihnească în pace !

UPDATE - 24.11.2018

Sâmbătă 24.11.2018, la capela Haus des Friedens in Heidelberg Heuauer Weg 21. La ora 10:30 ( ora României ), a avut loc slujba religioasă la care clubul nostru a fost prezent prin foști jucători ai săi, Dietmar Graf,  Erhard Geiss,  Bormuth Ernst, Gelz Gerhardt, Quast Egon...care alături de prieteni, apropiați și cunoscuți ai familiei Graf au ținut să-și ia un ultim rămas bun.

De asemenea înainte fluierului de începere a partidei care s-a jucat în aceiași zi la ora 11:00 pe Stadionul ‚Josef Scheirich' s-a ținut un moment de reculegere  în memoria celui care a fost Graf Franz – Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mulțumiri pe adresa clubului:

Catre Asociatia sportiva "Victoria Zabrani"

Familia Meerstedt H. si familia Michelbach D. Va multumeste pentru gindul bun si condoleantele transmise cu prilejul trecerii in neffiinta a tatalui nostru FRANZ GRAF, cel care a fost un om deosebit si respectat. D-zeu sa-l odihneasca!

CU STIMA SI CU MULTUMIRI

HANNELORE SI DIETRUN CU FAMILIA
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerPlaceholder image

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player

Get Adobe Flash playerPRIMĂRIA ȘI CONSILIUL LOCAL ZĂBRANI SUSȚINE CLUBUL SPORTIV VICTORIA